Wat kun je verwachten?

Wat je kunt verwachten

Wat je kunt verwachten wanneer je kiest voor relatie– of liefdestherapie, is dat wat jij inbrengt leidend is.

In onze kennismaking mag je alles delen waar je tegen aanloopt. Waar je blij mee bent in het leven, maar vooral wat je mist, wat je uitput, waar het vertrouwen ontbreekt, waar verdriet en boosheid aanwezig is en de pijn te groot. 

Het systemische perspectief

Wij werken met een systemisch perspectief dat, en onderzoek heeft dit meermalen bevestigd, vele malen effectiever is dan een cognitieve gedragstherapeutische vorm. Het lichaam krijgt een prominente rol in onze therapie. Daar merk jij niet direct wat van. Wel als je voor een lichaamsgerichte sessie komt. Deze wordt geleid door de adem. Hierin wordt niet gesproken, wel via een bijzondere techniek geademd. Hierover wordt gezegd dat 1 ademsessie gelijk staat aan 1 jaar wekelijkse therapie bij een psycholoog

Gedurende een sessie

De sessies zijn anders dan je gewend bent bij bijvoorbeeld een psycholoog. Ja, we zullen ook praten, maar niet vanuit cognitie. Ik ben niet zo geïnteresseerd in wat je weet, wel in wat er gebeurt in je lichaam wanneer je spreekt over iets. Ik onderzoek terwijl jij praat wat er gebeurt in de ruimte, in de energie, in het hart, in het gevoel en de adem. Daar merk jij niets van. Behalve dat ik je met helderheid en raakbaarheid vragen stel of iets teruggeef dat je kunt voelen in je lichaam.

Op de bovenstroom zijn we samen in gesprek en op de onderstroom en in de energie speelt zich een ander schouwspel af. Door jouw bewustzijn en gewaarzijn te vergroten, leer je steeds meer om de onderstroom ook waar te nemen. Je leert te herkennen wat er gebeurt in je lichaam, in je adem, in het hart en hoe het voelt om in verbinding te staan met je eigen wortels en de aarde. Dit voelen van de onderstroom in jezelf, levert veel vertrouwen op, waardoor je meer kan rusten en minder vanuit paniek of overleving beweegt. Een leven en liefde vanuit moeiteloosheid, gevoed en vervult.

Het vervolg

Omdat we samen een reis gaan maken in de liefde, zullen we elkaar gedurende een periode een aantal keer zien. Deze manier van werken is aan te raden. Want onze lichamen, onze ogen, onze stemmen, onze adem en onze innerlijke veiligheid raken zo meer aan elkaar gewend en daardoor kunnen we op een liefdevolle manier steeds wat dieper zakken.

Je kunt verwachten dat we elkaar zo’n 1x per maand gaan zien, tenzij de roep om meer sterker is.

Ervaring leert dat wanneer wij kiezen voor therapie, dit zo is omdat er geen keuze is. De pijn, het lijden, de paniek of de chaos is zo groot dat begeleiding een onmisbaar is.

Wanneer dit het geval is, zullen we elkaar regelmatiger zien. De eerste stap is dan dat je weer op eigen benen en billen komt en vanuit draagkracht gaan we dan weer onderweg.

Neem contact op

Heb je vragen over de therapie? Of wil je je aanmelden voor een eerste sessie? Bel mij dan op 06-144 528 61 of vul het contactformulier in.

Wanneer je behoefte voelt om te weten of je een klik met mij ervaart, bel of mail mij dan voor gratis kennismakingsgesprek.

Wil je teruggebeld worden? Vul je naam en nummer in en ik bel je zo snel mogelijk terug.