Groepstherapie

Samen in een groep

Samen ont-wikkelen in een groep, is voor veel mensen geen gemakkelijke opgave.

Het idee om openlijk te delen wat er diep van binnen leeft, terwijl meerdere mensen luisteren, dat doen we liever niet.

Toch is het in een groep waar de grootste liefde voor jezelf te vinden is.

Juist in het werken in een groep, zul je leren dat we allemaal dezelfde kwetsbaarheden en verlangens hebben in ons hart. Waarin we verschillen, zijn de verhalen en ervaringen die hierover heen staan.

Door te luisteren naar een ander die deelt, krijg jij de mogelijkheid om in deze ontmoeting, een nieuw stuk van jezelf te ontmoeten in het verhaal van de ander. Dit kan heel waardevol zijn. Soms is het gemakkelijker om te luisteren naar het verhaal van de ander en zo mee te reizen met je eigen verhaallijn. Te ervaren waar de woorden van de ander jou raken. Waar je herkenning aantreft. Waar je de schaamte ervaart van ‘zo doe ik het ook’. Waar je jouw schrik tegenkomt op het moment dat de therapeut in de onthulling gaat. Door niet altijd gebonden of verstrikt te zijn in je eigen verhaal, kun je vrijer bewegen in jouw gevoelsleven en zo het licht laten schijnen in je eigen donkerte. Dit is één van de grote voordelen van het werken in een groep.

Twee verschillende groepen

Wij bieden op het moment twee vormen van groepstherapie aan: Ademtherapie of een Familieopstelling. Volg de link om jezelf meer te informeren over deze twee totaal verschillende vormen van lichaamswerk.

Voor beide groepen geldt: je zit nergens aan vast. Je komt alleen wanneer dit past voor jou, wanneer jouw lijf vertelt dat dit klopt op dat moment. Zodoende zitten we ook bijna nooit in een zelfde groepssamenstelling. Een continue beweging in de groep, in het lijf, in het systeem en in de deelnemer. Precies, waarover het gaat: beweging brengen, daar waar het bevroren is.

Agenda

Afhankelijk van welke methode je kiest, ontmoeten we elkaar op een donderdagavond, zaterdagochtend of zondagmiddag.

Zie deze pagina.

Is dit iets voor mij? Of voor ons?

Groepstherapie is voor een ieder die meer wil leren over zijn of haar eigen patronen in de liefde, met jezelf, met de ander en in jouw leven.

Of je nu single bent, getrouwd, samenwonend, in relatie of nooit een relatie gehad… dat maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat je openstaat om te ervaren en meer over jezelf te leren.

Wanneer je in een relatie zit, kun je jezelf de vraag stellen: gaan we samen of kom ik alleen? In ieder geval krijg ik deze vraag regelmatig. Het werkelijke antwoord is: soms kan het heel dienend zijn om samen met je partner deel te nemen aan een groepssessie, soms is het juist heel dienend als je alleen komt. Dit hangt af van waar je tegenaan loopt, dus bel mij op 06-14452861 of vul het contactformulier in, dan kunnen we het erover hebben en besluiten welk antwoord past bij jou, jullie.

Reviews

"Esther, erg bedankt dat jij mij geholpen hebt mij om weer op het juiste liefdesspoor te komen, ook in relatie met mezelf!" ~ Pieter (45 jaar)

“Met heldere observatie, een paar vragen en een prachtig praktijkvoorbeeld gaf Esther mij een bevrijdend inzicht waardoor ik direct uit de knoop schoot met mijn passie! Ik zie mijn pad weer. Dankjewel!” – Barbara (46 jaar), 16 jaar getrouwd

“De sessies met Esther hebben mij (en mijn man) enorm veel gebracht. Ik voel me vrij en veilig om mij in het bijzijn van mijn man en Esther te uiten wat diep binnen binnen mij speelt." ~ Willemijn (49 jaar) & Maurits (52 jaar)

"Wij zijn echt blij met je helderheid en liefdevol en scherp luisterend/voelend/kijkend oog en oor, dankjewel!!" ~ Marit & Ilse, 45 en 48 jaar, 10 jaar samen

“Wat heb ik mij gedragen gevoeld deze Deep Dive, door jou, je uitleg, zachte energie, wijze woorden. Alles was erop gericht en diende als uitnodiging naar binnen om te kiezen, om te voelen, om in verbinding te komen met mijn ware essentie." ~ Amber 46 jaar