Groepstherapie

“Wie ontmoet jij van binnen, als je jezelf ontmoet door de ogen van de ander?”

Samen in een groep

Samen ont-wikkelen in een groep, is voor veel mensen geen gemakkelijke opgave.

Het idee om openlijk te delen wat er diep van binnen leeft, terwijl meerdere mensen luisteren, dat doen we liever niet.

Toch is het in een groep waar de grootste liefde voor jezelf te vinden is.

Voordeel van groepstherapie

Juist in het werken in een groep, zul je leren dat we allemaal dezelfde kwetsbaarheden en verlangens hebben in ons hart. Waarin we verschillen, zijn de verhalen en ervaringen die hierover heen staan.

Door te luisteren naar een ander die deelt, krijg jij de mogelijkheid om in deze ontmoeting, een nieuw stuk van jezelf te ontmoeten in het verhaal van de ander. Dit kan heel waardevol zijn. Soms is het gemakkelijker om te luisteren naar het verhaal van de ander en zo mee te reizen met je eigen verhaallijn. Te ervaren waar de woorden van de ander jou raken. Waar je herkenning aantreft. Waar je de schaamte ervaart van ‘zo doe ik het ook’. Waar je jouw schrik tegenkomt op het moment dat de therapeut in de onthulling gaat. Door niet altijd gebonden of verstrikt te zijn in je eigen verhaal, kun je vrijer bewegen in jouw gevoelsleven en zo het licht laten schijnen in je eigen donkerte. Dit is één van de grote voordelen van het werken in een groep.

Twee verschillende groepen

Wij bieden op het moment twee vormen van groepstherapie aan: Ademtherapie of een Familieopstelling. Volg de link om jezelf meer te informeren over deze twee totaal verschillende vormen van lichaamswerk.

Voor beide groepen geldt: je zit nergens aan vast. Je komt alleen wanneer dit past voor jou, wanneer jouw lijf vertelt dat dit klopt op dat moment. Zodoende zitten we ook bijna nooit in een zelfde groepssamenstelling. Een continue beweging in de groep, in het lijf, in het systeem en in de deelnemer. Precies, waarover het gaat: beweging brengen, daar waar het bevroren is.


Agenda

Afhankelijk van welke methode je kiest, ontmoeten we elkaar op een donderdagavond, zaterdagochtend of zondagmiddag.

Zie verderop op deze pagina.

Ademtherapie

Donderdagavond 19h tot 21h
Zondagmiddag 16h tot 18h

Nov  3, 13, 24
Dec  4, 15
Jan  12, 22
Febr 2, 12, 23
Mrt  5, 23
Apr  2, 13, 23
Mei  4, 14, 25
Juni 4, 15, 25
Juli 6

Familieopstelling

Donderdagavond 18h tot 21h
Zaterdagochtend 10h tot 13h

Nov 12
Dec 1, 10
Jan 14, 26
Feb 9, 25
Mrt 4, 16
Apr 8, 20
Mei 13, 27
Juni 1, 17, 29
Juli 13

 

Is dit iets voor mij? Of voor ons?

Groepstherapie is voor een ieder die meer wil leren over zijn of haar eigen patronen in de liefde, met jezelf, met de ander en in jouw leven.

Of je nu single bent, getrouwd, samenwonend, in relatie of nooit een relatie gehad… dat maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat je openstaat om te ervaren en meer over jezelf te leren.

Wanneer je in een relatie zit, kun je jezelf de vraag stellen: gaan we samen of kom ik alleen? In ieder geval krijg ik deze vraag regelmatig. Het werkelijke antwoord is: soms kan het heel dienend zijn om samen met je partner deel te nemen aan een groepssessie, soms is het juist heel dienend als je alleen komt. Dit hangt af van waar je tegenaan loopt, dus bel mij op 06-14452861 of vul het contactformulier in, dan kunnen we het erover hebben en besluiten welk antwoord past bij jou, jullie.