Groepstherapie

Samen in een groep

Samen ont-wikkelen in een groep, is voor veel mensen geen gemakkelijke opgave.

Het idee om openlijk te delen wat er diep van binnen leeft, terwijl meerdere mensen luisteren, dat doen we liever niet.

Toch is het in een groep waar de grootste liefde voor jezelf te vinden is.

Juist in het werken in een groep, zul je leren dat we allemaal dezelfde kwetsbaarheden en verlangens hebben in ons hart. Waarin we verschillen, zijn de verhalen en ervaringen die hierover heen staan.

Door te luisteren naar een ander die deelt, krijg jij de mogelijkheid om in deze ontmoeting, een nieuw stuk van jezelf te ontmoeten in het verhaal van de ander. Dit kan heel waardevol zijn. Soms is het gemakkelijker om te luisteren naar het verhaal van de ander en zo mee te reizen met je eigen verhaallijn. Te ervaren waar de woorden van de ander jou raken. Waar je herkenning aantreft. Waar je de schaamte ervaart van ‘zo doe ik het ook’. Waar je jouw schrik tegenkomt op het moment dat de therapeut in de onthulling gaat. Door niet altijd gebonden of verstrikt te zijn in je eigen verhaal, kun je vrijer bewegen in jouw gevoelsleven en zo het licht laten schijnen in je eigen donkerte. Dit is één van de grote voordelen van het werken in een groep.

Twee verschillende groepen

Wij bieden op het moment twee vormen van groepstherapie aan: Ademtherapie of een Familieopstelling. Volg de link om jezelf meer te informeren over deze twee totaal verschillende vormen van lichaamswerk.

Voor beide groepen geldt: je zit nergens aan vast. Je komt alleen wanneer dit past voor jou, wanneer jouw lijf vertelt dat dit klopt op dat moment. Zodoende zitten we ook bijna nooit in een zelfde groepssamenstelling. Een continue beweging in de groep, in het lijf, in het systeem en in de deelnemer. Precies, waarover het gaat: beweging brengen, daar waar het bevroren is.

Is dit iets voor mij? Of voor ons?

Groepstherapie is voor een ieder die meer wil leren over zijn of haar eigen patronen in de liefde, met jezelf, met de ander en in jouw leven.

Of je nu single bent, getrouwd, samenwonend, in relatie of nooit een relatie gehad… dat maakt niet uit. Enige voorwaarde is dat je openstaat om te ervaren en meer over jezelf te leren.

Wanneer je in een relatie zit, kun je jezelf de vraag stellen: gaan we samen of kom ik alleen? In ieder geval krijg ik deze vraag regelmatig. Het werkelijke antwoord is: soms kan het heel dienend zijn om samen met je partner deel te nemen aan een groepssessie, soms is het juist heel dienend als je alleen komt. Dit hangt af van waar je tegenaan loopt, dus bel mij op 06-14452861 of vul het contactformulier in, dan kunnen we het erover hebben en besluiten welk antwoord past bij jou, jullie.

Reviews

“Leerzaam, Verhelderend, Doortastend. Esther heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en laat zich leiden door wat op dat moment nodig is. Heel fijn. Samen benaderen we onze relatie en communicatie wat vrijer.” ~ Peter (45 jaar) & Barbara (41 jaar)

"Een belangrijke reden voor mij om bij jou in therapie te gaan, was omdat ik niet wilde opgeven in mijn relatie, maar ik ook geen uitweg zag. De afgelopen weken gaat het zo goed, en gaat onze dynamiek mijn verwachtingen te boven." ~ Mariska (32 jaar) & Bert (34 jaar)

"Ik vond de week in Gozo heel inspirerend. Weer een andere manier om te helen. Heb echt een hele diepe ontspanning ervaren daar. Ik hoop nog een keer mee te doen als je daar iets doet. Ook de locatie was super tof!" ~ Vincent  (43 jaar)

“Elke ervaring met Esther als begeleider heb ik als helend ervaren. De kracht van Esther is dat ze dingen haarfijn aanvoelt en heel goed kan verwoorden, benoemen  en aanstippen. Ze gaat mee in jouw reis; de weg naar verdieping in jezelf.” ~ Linda, 52 jaar

"Ik kom sinds 2019 heel graag bij Esther, meestal zo na 2 of 3 maanden kom ik weer even voor mijn APK. Ik denk dat de adem mij meer bij mijzelf heeft gebracht, en daarbij uiteraard de begeleiding hierin van Esther." ~ Veerle (43 jaar)