Ademtherapie

“Your breath is the voice of your soul.”

Zonder adem geen leven

Veelal is het enige dat we over de adem weten… dat het ons in leven houdt.

Zonder adem geen leven.

Waar we nog weinig kennis van hebben, is de invloed van de adem op de kwaliteit van het leven.

Op fysiek niveau geeft de adem meer vitaliteit. Op het mentale en emotionele niveau geeft de adem meer weerbaarheid en gevoeligheid.

De adem als tool!

Wat gebeurt er met jouw adem, wanneer je schrikt? Wanneer je huilt? Wanneer je boos bent? Wanneer je geniet? Wanneer je in orgasme bent?

Zomaar een aantal voorbeelden, waarin je levendig kan zien dat de adem steeds verandert in ritme en patroon.

In de loop van ons leven, heeft de adem zich aangepast. Dit kun je zien, doordat de adem nog alleen in bepaalde gebieden van het lichaam aanwezig is: bijvoorbeeld in de borstkas of in het middenrif of alleen in de onderbuik of zelfs bijna helemaal niet zichtbaar. Het patroon wat jouw adem kent, zegt iets over het leven dat je hebt geleefd. Tenminste als je de taal van de adem leert spreken.

Maar veel belangrijker… het huidige patroon van de adem zegt ook iets over het leven wat je blijft aantrekken.

Ben jij dus bezig met verbetering van de kwaliteit van je (innerlijk) leven, dan is het ondenkbaar dat je de adem er niet bij betrekt.

 

Toen ik bij jou kwam, was ik mezelf kwijt. Ik was verdwaald in mijn leven en ik voelde mezelf niet meer. Wat echt was, wist ik ook niet meer. Ik worstelde met de breuk tussen de vader van mijn kind en mij. Na de eerste ademsessie voelde ik weer wat echt was. Zo echt had ik mij in maanden niet gevoeld. Na de tweede ademsessie kon ik mijn hart weer openen. En nu stroomt het weer in mijn leven. Ik voel geen boosheid meer, ik ben zachter voor mezelf en de mensen om mij heen. Ik ben terug in relatie met de vader en voor het eerst in 10 jaar zijn we liever, begripvoller en zachter voor elkaar. Ik blijf bij je ademen, al is het maar 1x per jaar om in dit contact met mezelf te blijven.” 

- Vivianne (38 jaar)


Oppervlakkige adem met als gevolg…

Over het algemeen zien we dat de meeste baby’s die ter wereld komen een vol, vloeiend en gezond adempatroon hebben. De meeste volwassenen kennen een adempatroon, dat wat meer oppervlakkig is geworden.

Een oppervlakkig adempatroon kent zijn oorsprong, doordat de adem gedurende jouw leven steeds reageert op wat er gebeurt door even te stoppen of naar boven te schieten.

Soms hoeven dit niet eens je eigen ervaringen te zijn. Je ademt zoals de nabije mensen om je heen ademen.

Wanneer je oppervlakkig ademt, onderdruk je de potentie van jouw ademcapaciteit. Deze onderdrukking kost energie. Wanneer deze onderdrukking langer aanhoudt, kan het leiden tot een drastische verlaging van de fysieke, emotionele en mentale weerstand. Dit kan leiden tot depressie, burn-out, fysieke aandoeningen, paniekaanvallen, angststoornissen enzovoort.

De methode waar ik in ben opgeleid

De methode waarin ik ben opgeleid heet Transformational Breath®. Het is een methode gebaseerd op de leer van Leonard Orr: Rebirthing. Aangevuld met stemwerk, lichaamswerk en acupressuurpunten door Judith Kravitz. 

De techniek die jij gaat beoefenen, heet de verbonden ademhaling.

Het is een vorm van ademhalen die nog helemaal vrij is van de ervaringen in het leven.

Het is de ademhaling, waarmee wij ter wereld zijn gekomen, waarin we nog ons hele ademsysteem gebruikte om nieuwe zuurstof naar alle cellen te sturen. 

Wat vertelt de adem jou?

Een belangrijk onderdeel van een sessie, is de ademanalyse. Dit is een analyse, die wordt gemaakt nadat de therapeut jouw adem(-en) heeft geobserveerd en de contracties in jouw lichaam heeft waargenomen. Dit is een communicatie van de adem en het lichaam. De therapeut weet dit te vertalen en deelt deze kennis met jou. In de sessies, leren wij je om ook de communicatie van jouw lichaam en adem te begrijpen.

Tijdens een sessie

Elke sessie starten we met jouw verhaal, waarin je deelt wat je tegenkomt in jouw leven. Waar jouw verlangens liggen en waarin je wordt tegengehouden. Daarna nemen we plaats op een yogamat, waarin jij in een liggende positie 45 minuten actief de verbonden ademhaling mag inzetten. We sluiten af met een lange ontspanning en integratie van 15 – 20 minuten.

De methode leert je om weer vloeiend te ademen vanuit de diepte in je bekken waar onze oudste (emotionele) patronen zich bevinden. Door daar weer stroming toe te laten, zul je hiervan de directe gevolgen merken in je leven.

Dit levert een ademsessie op

Regelmatige ademsessies leveren grote lichamelijke, emotionele en mentale voordelen. Hier een greep*:

  • Toename van mentale rust en ontspanning van het zenuwstelsel
  • Versterkt immuunsysteem, betere gezondheid, vitaliteit en uithoudingsvermogen
  • Verbetering van slaappatroon
  • Minder angst, spanning, paniek en stress
  • Verhoging van bewustzijn
  • Meer emotionele weerbaarheid en stevige bedding in jezelf
  • Meer connectie met je intuïtie, je lichaam en gevoelens
  • Ervaring van meer liefde voor jezelf en meer liefde voor de mensen om je heen
  • Meer stroming, vrijheid en flow in het leven

*De resultaten hierboven zijn verkregen uit onderzoek met duizenden participanten die hun adempatroon wisten te transformeren naar een open, vol en vloeiende beweging.
(bron: International Breath Foundation)

Neem contact op

Wanneer je interesse hebt naar deze manier van werken of je wilt een sessie boeken, bel mij dan op 06-144 528 61 of vul het contactformulier in.