Ervaringen en beoordelingen

“We waren beiden wakker geschud door het boek Liefdesbang. We begonnen in te zien dat één van ons trekjes vertoonde van iemand met verlatingsangst en de ander daarop reageerde met gedragingen vanuit iemand met bindingsangst. We kwamen bij Esther om onze liefdesband te versterken.Het heeft mij het inzicht opgeleverd dat ik vaker mag leunen bij de vrouwen, daar de steun mag zoeken in plaats van te projecteren op mijn partner. Het heeft ons samen opgeleverd dat we onze conflicten op een ander niveau mogen oplossen. Een laagje dieper, daar waar we wel in verbinding kunnen zijn.Esther is een liefdevolle, no-bullshit vrouw. Ze houdt je direct een spiegel voor, legt de vinger op de juiste plek en wijst je in de juiste richting.” 

-  Victor (33 jaar) & Ellen (35 jaar), 2 jaar in relatie


“Leerzaam, Verhelderend, Doortastend. Woorden gekregen aan iets wat ik allang voelde. Esther heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en laat zich leiden door wat op dat moment nodig is. Daardoor is mijn visie over mijn relatie met één van mijn ouders nu anders. Heel fijn. Samen benaderen we onze relatie en communicatie wat vrijer.”

- Peter (45 jaar) & Barbara (41 jaar), 10 jaar getrouwd.


“De sessies met Esther hebben mij (en mijn man) enorm veel gebracht. Doordat Esther zowel mij als mijn man perfect aanvoelt en alles zo helder kan verwoorden, voel ik mij vrij en veilig om mij in het bijzijn van mijn man en Esther te uiten wat diep binnen binnen mij speelt. Met Esther als therapeut is zij die derde persoon in de dialoog met mijn man en weet zij als geen ander de taal van de man en vrouw te vertalen naar de gesprekspartner, mijn man en vice versa de taal van mijn man naar mij toe als vrouw. Na ieder bezoek, stroomt de liefde weer tussen mijn man en mij, voelt het als een verademing en lijkt het soms wel of wij samen aan een nieuwe taalcursus zijn begonnen: de taal van de liefde.” 

- Willemijn (49 jaar) & Maurits (52 jaar), 20 jaar samen


“Esther is voor ons fantastisch! Zij zorgt voor verzachting en begrip voor wat er bij mij speelt en andersom ook wat er bij mijn man speelt. In ons samengestelde gezin is het niet altijd makkelijk. Soms verlang ik terug naar de periode waarin we elkaar net leerden kennen. Maar nu, door de sessies wordt ons samenzijn weer zachter, gevoel mag binnenkomen, tranen mogen stromen en verdriet krijgt ruimte, een stem en een plek. Het blijft een spannende weg zo, maar ik ben heel dankbaar dat we deze zijn ingeslagen.” 

- Frits (44 jaar) & Suzanne (46 jaar), 3 jaar samen


"We hebben de sessie met jou als heel prettig ervaren, je aanpak is zowel integer als doortastend. We hebben individueel al verschillende therapieën gedaan en om dit nu samen te gaan doen, voelt op dit moment goed. We hebben een mooie week achter de rug waarin we al verschillende dingen aan het toepassen zijn. Dus dit nodigt uit naar meer."

- Bart & Inge, 35 en 39 jaar, 8 jaar samen


"Wij zijn echt blij met je helderheid en liefdevol en scherp luisterend/voelend/kijkend oog en oor, dankjewel!!"

- Marit & Ilse, 45 en 48 jaar, 10 jaar samen


"Een belangrijke reden voor mij om bij jou in therapie te gaan, was omdat ik niet wilde opgeven in mijn relatie, maar ik ook geen uitweg zag. De afgelopen weken gaat het zo goed, en gaat onze dynamiek mijn verwachtingen te boven. Er is veel wederzijds begrip, ik kan eigenlijk heel erg mijzelf zijn en Bert is ook ruimdenkender dan ik voor mogelijk had gehouden. Het is voor mij een uitdaging om in verbinding te blijven en voor mijzelf op te komen. Wanneer dit goed lukt voel ik mij heel krachtig en oprecht. Iets waar ik dus zeker meer van wil ervaren. Ik kijk uit naar de volgende sessie."

- Mariska (32 jaar) & Bert (34 jaar), 12 jaar samen


“We hebben de eerste sessie als zeer positief en fijn ervaren. Waren even down to earth met onze gedachtes en erg kalm. Een soort van roes. De sessie heeft veel impact gehad op ons / mij.  Tot op heden gaan we goed met elkaar om en ligt er meer gevoel en begrip bij. Er heeft geen ruzie, geklaag of gemopper plaatsgevonden. Persoonlijk ben ik zo opgelucht en blij om te zien hoe Pim zich heeft opengesteld en zijn gevoel, emoties heeft durven te laten zien. Wist eerlijk gezegd niet dat bepaalde onderwerpen vanuit z'n jeugd zo diep zaten en wat hem heeft gevormd hoe hij nu is. Hij mag best durven te leven en niet alles zo voorzichtig en allemaal leuk en oppervlakkig te houden.

Ik ben erg blij dat we dit samen doen. Na 26 jaar ben je elkaar en jezelf wel een beetje kwijt geraakt en ga je maar door. ”

– Maureen (49 jaar) & Pim (52 jaar), 26 jaar samen


"Op het moment voelt onze relatie heel erg fijn, het is jaren geleden geweest dat we zo op één lijn zaten en ook echt zoveel lol en plezier hadden met elkaar. We kijken dan ook erg uit naar onze reis naar en door Italië, voor het eerst met Yoda. Graag gaan we door met de sessies, want ook al gaat het nog zo goed, we willen graag wel doorgaan met de therapie en de gesprekken. We voelen ons er enorm fijn bij en merken dat we elkaar maar bovendien ook onszelf beter begrijpen en dat is heel erg prettig.”

– Fiona (39 jaar) & Bart (46 jaar), 7 jaar samen


"Ik ervaar nu rust en liefde, respect en begrip. Ik wil er niet aan voorbij gaan, dat we bij jou die weg zijn ingegaan die er toe heeft geleid dat we nu rust hebben in onze relatie. Voor mij was de familie-opstelling bij jou een eye opener. En we sluiten niets af, wij gaan door in onze ontwikkelingen en groei.”

– Max (61 jaar) & Astrid (58 jaar), 15 jaar samen, 6 jaar getrouwd


I want to let you know that Carl and I are doing good. It has been an intens year but we found the joy back that we lost. And this is mostly because we learned so much in your sessions. For now I have been thinking about talking to somebody about another topic and then thought that you are the only person I feel to talk to.
I have to say after each session we had with you I was going through hard time, but then eventually it had a big role in getting me to a new place in my life, and that is quite a big deal. The precision and the sharpness of your observations is something I feel I could really use now.
- Barbara 37 jaar


“Ik wil je voor nu in ieder geval bedanken voor alles. Ik heb denk ik nog nooit eerder zoveel over mijzelf geleerd als in afgelopen sessies bij jou. Het zijn voor mij waardevolle levenslessen geweest die ik koester en zal meenemen voor de toekomst.” 

– Willem (33 jaar) en Josefien (30 jaar), 7 jaar getrouwd.


“Ik merkte dat ik tegen dingen aanliep in m’n leven waar ik niet zo blij mee was. Ik merkte dat ik in oude patronen viel en had een verlangen om deze juist te doorbreken door te gaan kijken wat er diep in mij speelde. Door de sessie met Esther aan te gaan, kreeg ik meer begrip en inzicht in mezelf. En kan ik nu liefdevoller en met zachtheid naar mezelf kijken, ik herken m’n patronen nu tijdens bepaalde situaties en kan dan bewuster omgaan hiermee of juist bewust kiezen ergens wel of juist niet in te gaan.” 

- Pip, 37 jaar, single


“Ik zocht naar een verdieping van mezelf. Vragen als waar komen deze patronen vandaan? Wie ben ik nou eigenlijk? Waarom doe ik de dingen zoals ik doe? En hoe kan ik mezelf beter begrijpen? Daar liep ik mee. Esther heeft mij kennis laten maken met de kracht van het systemische veld, de adem en zelfontwikkeling wat uiteindelijk enorm veel in werking heeft gezet voor mij persoonlijk de laatste jaren. De sessies met Esther zijn letterlijk een verademing voor mezelf, ze geven mij meer ruimte (in m’n hoofd,  lichaam en ziel), inzicht, kracht, bedding en steun.” 

- Frank, 44 jaar, samenwonend


“Elke ervaring met Esther als begeleider (zowel als coach in retreats, systemisch werker en ademcoach) heb ik als helend ervaren. De kracht van Esther is dat ze dingen haarfijn aanvoelt en heel goed kan verwoorden, benoemen  en aanstippen. Ze gaat mee in jouw reis, keert je binnenste buiten (hoe pijnlijk of confronterend dat soms ook is) met als hoger doel jou te dienen om uiteindelijk je eigen weg te kunnen vervolgen; de weg naar verdieping in jezelf en uiteindelijk zo ook de verbinding met de ander.” 

- Linda, 52 jaar, gescheiden


“Esther is toegankelijk, eerlijk, open, direct, veilig, pakkend, doortastend, kundig, kritisch, en vooral enorm dienend aan jou als client. Sta jij open voor de weg naar verdieping met jezelf dan duikt zij net zo hard met jou de verdieping in. Ze heeft een soort six sense wat ze inzet, waarmee ze jou haarfijn aanvoelt en begeleidt. Ze raakt alles op een nuchtere en liefdevolle manier. Dankzij haar begeleiding werd mij veel duidelijk en kon ik anders in het leven staan.” 

- Wouter, 43 jaar, single


"Met heldere observatie, een paar vragen en een prachtig praktijkvoorbeeld gaf Esther mij een bevrijdend inzicht waardoor ik direct uit de knoop schoot met mijn passie! Ik zie mijn pad weer. Dankjewel!"

- Barbara (46 jaar), 16 jaar getrouwd


Toen ik bij jou kwam, was ik mezelf kwijt. Ik was verdwaald in mijn leven en ik voelde mezelf niet meer. Wat echt was, wist ik ook niet meer. Ik worstelde met de breuk tussen de vader van mijn kind en mij. Na de eerste ademsessie voelde ik weer wat echt was. Zo echt had ik mij in maanden niet gevoeld. Na de tweede ademsessie kon ik mijn hart weer openen. En nu stroomt het weer in mijn leven. Ik voel geen boosheid meer, ik ben zachter voor mezelf en de mensen om mij heen. Ik ben terug in relatie met de vader en voor het eerst in 10 jaar zijn we liever, begripvoller en zachter voor elkaar. Ik blijf bij je ademen, al is het maar 1x per jaar om in dit contact met mezelf te blijven.” 

- Vivianne (38 jaar)


"De therapie bij jou heeft mij een keuze teruggegeven. Door alle inzichten die ik bij je heb gekregen, een leerweg helder heb gekregen en taal om het te verwoorden kon ik weer onderweg met mezelf. De paniek die ik vaak kon voelen of de projectie op de ander is verdwenen. Ik kies vaker anders. In combinatie met de ademsessies, heb ik een diepte in mezelf bereikt, waarvan ik wel wist dat deze bestond maar ik had ‘m nog nooit aangeraakt. In de ademsessie kon ik beginnen aan het grote loslaten. Ik heb ervaringen kunnen verwerken die mij (kan ik nu zeggen), altijd geblokkeerd hebben. Ik ga het leven meer met mezelf aan, bewust en daardoor kan ik ook weer meer genieten van de liefde. Dankjewel.”  

- Vincent (42 jaar)


"Ik kom sinds 2019 heel graag bij Esther, meestal zo na 2 of 3 maanden kom ik weer even voor mijn APK. Dan stuur ik een appje, en dan spreekt ze vaak in via de app. Even haar stem horen dat het goed is en dat voelt alweer heel fijn J - zo doen wij dat ;-)Ik “voel” dan even, en dat kan ook in een periode zijn dat ik normaal zou denken het niet nodig te hebben. Ik denk dat de adem mij meer bij mijzelf heeft gebracht, en daarbij uiteraard de begeleiding hierin van Esther.Al klinkt ademen niet heel intensief, maar er is heel veel vertrouwen nodig om goed te kunnen ademen want het is niet niks. Je gaat echt aan het werk!”- Vera, 45 jaar


“Voel trouwens enorm het effect van mijn eerste sessie. Veel meer ruimte in mijn lichaam, maar heel bijzonder voel ik me ook zelfverzekerder. Ik durf keuzes te maken en er ook achter te staan en maak me minder zorgen om wat het effect is op een ander / wat een ander ervan vindt.” - Tess, 31 jaar


Liefdestherapie, dit klonk voor mij eigenlijk niet van toepassing… dit is toch voor mensen die een relatie hebben? Ja dat klopt, alleen was ik even vergeten dat ik ook een relatie met mijzelf heb en dat dat de belangrijkste relatie is die ik heb.

Esther had tijdens mijn eerste sessie al heel gauw door dat ik wel veel vertelde, maar dat ik (onbewust) precies vertelde wat ik wilde vertellen. Dit had ik zelf niet zo goed door, maar mijn maag kromp ineen… alsof die zich betrapt voelde. Esther stelde voor om te gaan “ademen”, wat voor mij, ondanks het niet altijd vanzelf gaat, heel goed werkt. 

Bij de eerste sessie wist ik niet wat ik kon verwachten, maar ik had wel het volste vertrouwen in Esther dat zij mij zou begeleiden. Er zijn een hoop dingen naar boven gekomen in de afgelopen jaren waar ik veel baat bij heb. 

 Ik kom sinds 2019 heel graag bij Esther, meestal zo na 2 of 3 maanden kom ik weer even voor mijn APK.   Ik denk dat de adem mij meer bij mijzelf heeft gebracht, en daarbij uiteraard de begeleiding hierin van Esther.

- Veerle - 43 jaar


“Ik wil je voor nu in ieder geval bedanken voor alles. Ik heb denk ik nog nooit eerder zoveel over mijzelf geleerd als in afgelopen sessies bij jou. Het zijn voor mij waardevolle levenslessen geweest die ik koester en zal meenemen voor de toekomst.” 

– Willem (33 jaar) en Josefien (30 jaar), 7 jaar getrouwd.


“We waren beiden wakker geschud door het boek Liefdesbang. We begonnen in te zien dat één van ons trekjes vertoonde van iemand met verlatingsangst en de ander daarop reageerde met gedragingen vanuit iemand met bindingsangst. We kwamen bij Esther om onze liefdesband te versterken.Het heeft mij het inzicht opgeleverd dat ik vaker mag leunen bij de vrouwen, daar de steun mag zoeken in plaats van te projecteren op mijn partner. Het heeft ons samen opgeleverd dat we onze conflicten op een ander niveau mogen oplossen. Een laagje dieper, daar waar we wel in verbinding kunnen zijn.Esther is een liefdevolle, no-bullshit vrouw. Ze houdt je direct een spiegel voor, legt de vinger op de juiste plek en wijst je in de juiste richting.” 

-  Victor (33 jaar) & Ellen (35 jaar), 2 jaar in relatie


“Leerzaam, Verhelderend, Doortastend. Woorden gekregen aan iets wat ik allang voelde. Esther heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en laat zich leiden door wat op dat moment nodig is. Daardoor is mijn visie over mijn relatie met één van mijn ouders nu anders. Heel fijn. Samen benaderen we onze relatie en communicatie wat vrijer.”

- Peter (45 jaar) & Barbara (41 jaar), 10 jaar getrouwd.


“Elke ervaring met Esther als begeleider (zowel als coach in retreats, systemisch werker en ademcoach) heb ik als helend ervaren. De kracht van Esther is dat ze dingen haarfijn aanvoelt en heel goed kan verwoorden, benoemen  en aanstippen. Ze gaat mee in jouw reis, keert je binnenste buiten (hoe pijnlijk of confronterend dat soms ook is) met als hoger doel jou te dienen om uiteindelijk je eigen weg te kunnen vervolgen; de weg naar verdieping in jezelf en uiteindelijk zo ook de verbinding met de ander.” 

- Linda, 52 jaar, gescheiden


"Vond het leuk om jou dit te vertellen en voel me gezegend met het feit dat mij dit weer overkomt. Ik heb het gevoel dat ik helemaal in mijn kracht sta en volledig mezelf kan zijn.Mijn innerlijk kind is weer heerlijk naar boven gekomen, sta volledig in mijn gevoel. Maar voel nu ook veel meer mijn volwassen ik (die was ik even kwijt).Er zijn natuurlijk geen garanties, maar heb wel het gevoel dat dit wel eens lang kan gaan duren.Esther, erg bedankt dat jij mij geholpen hebt mij om weer op het juiste liefdesspoor te komen, ook in relatie met mezelf!

– Pieter (45 jaar) kwam na zijn relatiebreuk bij mij in therapie om te helen


"Dank je lieve Esther,

Warm, veilig en zacht. Wat fijn om steeds alles wat er gebeurt te kunnen bevragen of het bij die drie pijlers hoort. 

Het geeft me echt steun om (met jouw hulp) mezelf te kunnen steunen. Raar gezegd misschien, maar je begrijpt wat ik bedoel. 

Naast de rauwe rouw, en Hera's toorn, ontstaan er nu ook gevoelens van opluchting (dag schoonfamilie 😉) en komt er meer vertrouwen in de toekomst, ook op het gebied van liefde. En daarmee komen er gevoelens van vrede en dankbaarheid richting mijn ex. Al voel ik nu helder dat ik eerst helemaal bij mij moet komen, voordat ik de nieuwe band met hem kan opbouwen. Bedankt dat je me op dit pad hebt geholpen."

Mira - 45 jaar, 15 jaar getrouwd geweest met twee kinderen


"Ik kom sinds 2019 heel graag bij Esther, meestal zo na 2 of 3 maanden kom ik weer even voor mijn APK. Dan stuur ik een appje, en dan spreekt ze vaak in via de app. Even haar stem horen dat het goed is en dat voelt alweer heel fijn J - zo doen wij dat ;-)Ik “voel” dan even, en dat kan ook in een periode zijn dat ik normaal zou denken het niet nodig te hebben. Ik denk dat de adem mij meer bij mijzelf heeft gebracht, en daarbij uiteraard de begeleiding hierin van Esther.Al klinkt ademen niet heel intensief, maar er is heel veel vertrouwen nodig om goed te kunnen ademen want het is niet niks. Je gaat echt aan het werk!”- Vera, 45 jaar


“Voel trouwens enorm het effect van mijn eerste sessie. Veel meer ruimte in mijn lichaam, maar heel bijzonder voel ik me ook zelfverzekerder. Ik durf keuzes te maken en er ook achter te staan en maak me minder zorgen om wat het effect is op een ander / wat een ander ervan vindt.” - Tess, 31 jaar


“Ik voel me rustiger, meer bij mezelf. Bijzonder: ik betrapte mezelf erop dat ik tijdens een meeting was ‘uitgecheckt’. Dat doe ik wel vaker in de vorm van met mijn gedachten ergens ander heen afdwalen. Echter, ik was in mijn lichaam en vol aan het ademen. Geen oppervlakkige ademhaling maar echt ademen, voor mezelf. Wat een fijne plek! Glimlach en weer naar de meeting, mijn werkdag was minder gehaast, het lukte me om minder te denken en meer te ‘vloeien’.” - Walter, 42 jaar


“Gister de derde ademsessie gehad. Het was… fijn en verschrikkelijk tegelijk. Het voelde als een gevecht, tegen, mezelf? Het tonen was heel fijn en daarna leek de verbonden ademhaling echt als vanzelf te gaan, ik voelde me fijn, ik voelde de ruimte in heel mijn bekken, buik en borst. Als ik het me nu inbeeld voel ik het weer, zo fijn! Echt dicht bij mezelf, in mezelf. Veilig en geborgen, stevig en compact/dicht, maar met veel ruimte en lichtheid.” - Marjolijn, 39 jaar


“Wat heb ik mij gedragen gevoeld deze Deep Dive, door jou, deze week, je uitleg, zachte energie, wijze woorden. Alles was erop gericht en diende als uitnodiging naar binnen om te kiezen, om te voelen, om in verbinding te komen met mijn ware essentie. Ik heb mij deze week dichter bij mezelf gevoeld, wetende dat ik altijd op mijn adem kan vertrouwen".

~ Amber 46 jaar


“Super week gehad. Vond het erg inspirerend te voelen hoe je te werk ging deze week. Het voelde compleet en veilig tijdens de sessies. Mooi om te leren van jouw kennis en te leren hoe we het lijf zo kunnen lezen. Ik neem een mooi stukje heling mee wat goed past bij mijn pad." ~ Gabor (45 jaar)


“During this retreat I have felt increasingly more at home in myself and within the group. This has been a heart opening experience and that is how I have experienced your presence as well. I am taking wonderful memories with me from this time and place. It has felt like a mini vacation, despite the fact that we worked hard." ~ Marit (39 jaar)


“Ik ben naar Malta gekomen om een reis te maken naar meer diepgang in mijzelf. Het is absoluut niet altijd makkelijk geweest, maar het is gelukt. De veiligheid in de groep, jouw aanpak en hoe jij jezelf weet te bewaren, bewonder ik. Je hebt mij ruimte gegeven om alle stappen in mijn proces goed te voelen en ik heb zowaar geleerd een stuk los te laten. Ik had in de verste verte niet durven dromen dat dit de ervaring zou zijn." ~ Marloes - 43 jaar


“Een mooie ervaring omringd met fijne mensen, bijzondere ontmoetingen met mezelf en anderen. Veel lekker eten en prachtige omgeving. Volgend jaar ben ik er weer bij.”

– Vivian, 35 jaar


"Deze Deep Dive komt aan, binnen en het raakt iets aan. Deze hele week, het huis, het programma, de mensen, alsof het zo moet zijn.” ~ Anneke (40 jaar)


"Ik vond de week in Gozo heel inspirerend. Weer een andere manier om te helen. Heb echt een hele diepe ontspanning ervaren daar. Ik hoop nog een keer mee te doen als je daar iets doet. Ook de locatie was super tof! Mooie mensen ook die meededen." ~ Vincent  (43 jaar)


“De ademreis heeft mij gevuld. Gevuld met zachtheid. Ik was dit even kwijt, maar ik vond het weer. En ik weet nu ook dat ik het altijd terug kan vinden. Dankjewel lieve Esther voor de begeleiding en de lieve jij.”

– Franka, 32 jaar


“Dankjewel voor deze wonderlijke driedaagse vol inzichten. Ik vertrek voldaan en vol van zachtheid. Dankjewel voor het creëren van de onwijs veilige plek.”

– Cynthia, 28 jaar


"De ademsessies zijn mooi, verwarrend, vol, raakbaar, ze brengen iets op gang wat anders niet lukt.” - Kirsten, 42 jaar


“De Deep Dive was super leuk om te doen. “Leuk” om dieper in jezelf te dalen met de fijne begeleiding van Esther. Wat ook fijn was, was dat ik een weekend lang nergens anders aan hoefde te denken. Alles was top geregeld. Tijden klopten, voldoende ruimte om iets voor jezelf te doen, te wandelen en weer in sessie te gaan. Ik heb het gevoel dat ik een ervaring rijker ben."

– Nina, 39 jaar