Ervaringen en beoordelingen

"Wij zijn echt blij met je helderheid en liefdevol en scherp luisterend/voelend/kijkend oog en oor, dankjewel!!"

- Marit & Ilse, 45 en 48 jaar, 10 jaar samen


"We hebben de sessie met jou als heel prettig ervaren, je aanpak is zowel integer als doortastend. We hebben individueel al verschillende therapieën gedaan en om dit nu samen te gaan doen, voelt op dit moment goed. We hebben een mooie week achter de rug waarin we al verschillende dingen aan het toepassen zijn. Dus dit nodigt uit naar meer."

- Bart & Inge, 35 en 39 jaar, 8 jaar samen


"Met heldere observatie, een paar vragen en een prachtig praktijkvoorbeeld gaf Esther mij een bevrijdend inzicht waardoor ik direct uit de knoop schoot met mijn passie! Ik zie mijn pad weer. Dankjewel!"

- Barbara (46 jaar), 16 jaar getrouwd


“Esther is toegankelijk, eerlijk, open, direct, veilig, pakkend, doortastend, kundig, kritisch, en vooral enorm dienend aan jou als client. Sta jij open voor de weg naar verdieping met jezelf dan duikt zij net zo hard met jou de verdieping in. Ze heeft een soort six sense wat ze inzet, waarmee ze jou haarfijn aanvoelt en begeleidt. Ze raakt alles op een nuchtere en liefdevolle manier. Dankzij haar begeleiding werd mij veel duidelijk en kon ik anders in het leven staan.” 

- Wouter, 43 jaar, single


“We waren beiden wakker geschud door het boek Liefdesbang. We begonnen in te zien dat één van ons trekjes vertoonde van iemand met verlatingsangst en de ander daarop reageerde met gedragingen vanuit iemand met bindingsangst. We kwamen bij Esther om onze liefdesband te versterken.

Het heeft mij het inzicht opgeleverd dat ik vaker mag leunen bij de vrouwen, daar de steun mag zoeken in plaats van te projecteren op mijn partner. Het heeft ons samen opgeleverd dat we onze conflicten op een ander niveau mogen oplossen. Een laagje dieper, daar waar we wel in verbinding kunnen zijn.

Esther is een liefdevolle, no-bullshit vrouw. Ze houdt je direct een spiegel voor, legt de vinger op de juiste plek en wijst je in de juiste richting.” 

-  Victor (33 jaar) & Ellen (35 jaar), 2 jaar in relatie


“Leerzaam, Verhelderend, Doortastend. Woorden gekregen aan iets wat ik allang voelde. Esther heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en laat zich leiden door wat op dat moment nodig is. Daardoor is mijn visie over mijn relatie met één van mijn ouders nu anders. Heel fijn. Samen benaderen we onze relatie en communicatie wat vrijer.”

- Peter (45 jaar) & Barbara (41 jaar), 10 jaar getrouwd.


“Ik merkte dat ik tegen dingen aanliep in m’n leven waar ik niet zo blij mee was. Ik merkte dat ik in oude patronen viel en had een verlangen om deze juist te doorbreken door te gaan kijken wat er diep in mij speelde. Door de sessie met Esther aan te gaan, kreeg ik meer begrip en inzicht in mezelf. En kan ik nu liefdevoller en met zachtheid naar mezelf kijken, ik herken m’n patronen nu tijdens bepaalde situaties en kan dan bewuster omgaan hiermee of juist bewust kiezen ergens wel of juist niet in te gaan.” 

- Pip, 37 jaar, single


“Ik zocht naar een verdieping van mezelf. Vragen als waar komen deze patronen vandaan? Wie ben ik nou eigenlijk? Waarom doe ik de dingen zoals ik doe? En hoe kan ik mezelf beter begrijpen? Daar liep ik mee. Esther heeft mij kennis laten maken met de kracht van het systemische veld, de adem en zelfontwikkeling wat uiteindelijk enorm veel in werking heeft gezet voor mij persoonlijk de laatste jaren. De sessies met Esther zijn letterlijk een verademing voor mezelf, ze geven mij meer ruimte (in m’n hoofd,  lichaam en ziel), inzicht, kracht, bedding en steun.” 

- Frank, 44 jaar, samenwonend


“Elke ervaring met Esther als begeleider (zowel als coach in retreats, systemisch werker en ademcoach) heb ik als helend ervaren. De kracht van Esther is dat ze dingen haarfijn aanvoelt en heel goed kan verwoorden, benoemen  en aanstippen. Ze gaat mee in jouw reis, keert je binnenste buiten (hoe pijnlijk of confronterend dat soms ook is) met als hoger doel jou te dienen om uiteindelijk je eigen weg te kunnen vervolgen; de weg naar verdieping in jezelf en uiteindelijk zo ook de verbinding met de ander.” 

- Linda, 52 jaar, gescheiden


“De sessies met Esther hebben mij (en mijn man) enorm veel gebracht. Doordat Esther zowel mij als mijn man perfect aanvoelt en alles zo helder kan verwoorden, voel ik mij vrij en veilig om mij in het bijzijn van mijn man en Esther te uiten wat diep binnen binnen mij speelt. Met Esther als therapeut is zij die derde persoon in de dialoog met mijn man en weet zij als geen ander de taal van de man en vrouw te vertalen naar de gesprekspartner, mijn man en vice versa de taal van mijn man naar mij toe als vrouw. Na ieder bezoek, stroomt de liefde weer tussen mijn man en mij, voelt het als een verademing en lijkt het soms wel of wij samen aan een nieuwe taalcursus zijn begonnen: de taal van de liefde.” 

- Willemijn (49 jaar) & Maurits (52 jaar), 20 jaar samen


“Esther is voor ons fantastisch! Zij zorgt voor verzachting en begrip voor wat er bij mij speelt en andersom ook wat er bij mijn man speelt. In ons samengestelde gezin is het niet altijd makkelijk. Soms verlang ik terug naar de periode waarin we elkaar net leerden kennen. Maar nu, door de sessies wordt ons samenzijn weer zachter, gevoel mag binnenkomen, tranen mogen stromen en verdriet krijgt ruimte, een stem en een plek. Het blijft een spannende weg zo, maar ik ben heel dankbaar dat we deze zijn ingeslagen.” 

- Frits (44 jaar) & Suzanne (46 jaar), 3 jaar samen