Therapie vormen

Wij onderscheiden diverse vormen van therapie: individueel, koppel en groepstherapie.

We geloven dat de combinatie van alledrie de vormen therapie het meest treffend is om vastzittende patronen los te weken en in de grond te werken aan de vorming van nieuwe patronen.

Individuele therapie is een persoonsgerichte therapie waarin we scherp in de diepte kunnen kijken van waar je tegenaan loopt in het hier en nu en wat de systemische invloeden zijn vanuit jouw veld van relaties.

Koppeltherapie is de meest gekozen vorm. Wij zijn gespecialiseerd in relatietherapie dus we treffen het meest twee personen op de bank aan. Wanneer je samen met je partner komt, kiezen wij er ook voor om jullie bijna altijd met zijn tweeën te ontmoeten. Soms werken we wel een stuk individueel, maar de getuigenis van je partner op jouw proces vergroot de intimiteit, de compassie en de kennis over jullie.

Tevens is het zo dat wanneer we met jou werken, je vaak geraakt wordt in jouw innerlijk kind stuk. Het volwassen bewustzijn is dan niet zo aanwezig. Het is fijn dat jouw partner je dan achteraf nog eens kan meenemen in wat hij/zij zag en wat hij/zij hoorde.

Groepstherapie kennen wij in verschillende vormen. We hebben een ademgroep en een systemische groep. De ademgroep werkt specifiek via de adem met het lichaam. De systemische groep werkt met behulp van representanten aan de diepere en veelal onbewuste laag van jouw eigen systeem. Ook dit is een lichaamsgerichte therapievorm.

Groepen

Allebei onze groepen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Dit betekent dat het geen gesloten groepen zijn. We werken wel met kleine groepen van maximaal 5 à 6 personen. Om het overzichtelijk te houden, werken we met het principe vol = vol. Kijk in agenda voor wanneer de volgende groepssessie gepland staat (hyperlink)

Al onze vormen van therapie zijn intensief, lichaamsgericht en op de ‘interne grens’, zoals dat heet. Dit betekent dat de raakbaarheid en het kunnen voelen waarover het meest belangrijk is.