Relatietherapie

Als we meer inzicht hebben in onze dynamiek in de Liefde dan hoeven niet zo veel relaties te leiden tot een breuk.

Wanneer je de liefde even niet voelt…

Wanneer je de liefde even niet meer voelt, ga dan in relatietherapie. In elke relatie kom je het stokken en stromen van de liefde tegen. Maar wanneer de liefde niet meer in beweging lijkt te zijn of misschien wel verdwenen lijkt, dan wordt de ervaring pijnlijk en frustrerend. En dan…? Dan zul je ergens in beweging moeten komen.

Je kunt de relatie beëindigen. Deze keuze heb je altijd. Tegelijkertijd weet je ook dat de kans groot is dat je jezelf en het proces waar je nu inzit, weer kunt tegenkomen in een andere relatie. Dus de uitnodiging ligt er om te kiezen om het nu aan te gaan in plaats van later.

De nacht in

Vanuit het perspectief van Systemische therapie spreken we over: “een sprong in de nacht“. Dit houdt in dat je een duik neemt in de diepte van je innerlijke wereld. Vaak is dit zo spannend dat we dit koste wat het kost willen voorkomen. We blijven liever vechten en strijden dan dat we in de diepte van ons zelf afdalen om te voelen wat er gevoeld moet worden om zo de strijd te stoppen.

Juist daar waar het zo spannend is en waar we zo onbewust zijn, is het de meest liefdevolle keuze om te kiezen voor begeleiding. Iemand die meekijkt in het donker en daar… het allerkleinste lichtje weet te vinden.

“Ik wil je voor nu in ieder geval bedanken voor alles. Ik heb denk ik nog nooit eerder zoveel over mijzelf geleerd als in afgelopen sessies bij jou. Het zijn voor mij waardevolle levenslessen geweest die ik koester en zal meenemen voor de toekomst.” 

– Willem (33 jaar) en Josefien (30 jaar), 7 jaar getrouwd.


We hebben de eerste sessie als zeer positief en fijn ervaren. Waren even down to earth met onze gedachtes en erg kalm. Een soort van roes. De sessie heeft veel impact gehad op ons / mij.  Tot op heden gaan we goed met elkaar om en ligt er meer gevoel en begrip bij. Er heeft geen ruzie, geklaag of gemopper plaatsgevonden. Persoonlijk ben ik zo opgelucht en blij om te zien hoe Pim zich heeft opengesteld en zijn gevoel, emoties heeft durven te laten zien. Wist eerlijk gezegd niet dat bepaalde onderwerpen vanuit z'n jeugd zo diep zaten en wat hem heeft gevormd hoe hij nu is. Hij mag best durven te leven en niet alles zo voorzichtig en allemaal leuk en oppervlakkig te houden.

Ik ben erg blij dat we dit samen doen. Na 26 jaar ben je elkaar en jezelf wel een beetje kwijt geraakt en ga je maar door. 

– Maureen (49 jaar) & Pim (52 jaar), 26 jaar samen


"Op het moment voelt onze relatie heel erg fijn, het is jaren geleden geweest dat we zo op één lijn zaten en ook echt zoveel lol en plezier hadden met elkaar. We kijken dan ook erg uit naar onze reis naar en door Italië, voor het eerst met Yoda. Graag gaan we door met de sessies, want ook al gaat het nog zo goed, we willen graag wel doorgaan met de therapie en de gesprekken. We voelen ons er enorm fijn bij en merken dat we elkaar maar bovendien ook onszelf beter begrijpen en dat is heel erg prettig.”

– Fiona (39 jaar) & Bart (46 jaar), 7 jaar samen


"Ik ervaar nu rust en liefde, respect en begrip. Ik wil er niet aan voorbij gaan, dat we bij jou die weg zijn ingegaan die er toe heeft geleid dat we nu rust hebben in onze relatie. Voor mij was de familie-opstelling bij jou een eye opener. En we sluiten niets af, wij gaan door in onze ontwikkelingen en groei.”

– Max (61 jaar) & Astrid (58 jaar), 15 jaar samen, 6 jaar getrouwd


Samen in relatietherapie!

Wanneer je kiest voor relatietherapie, dan kies je ervoor om samen met je partner het onderzoek naar elkaar aan te gaan. Dit betekent dat zowel jij als je partner samen kijken naar hoe jullie de liefde vormgeven in de relatie.

Wat kun je verwachten?

Het allerbelangrijkste is, dat ik ten dienste van jullie relatie werk.

Je kunt verwachten dat ik een stap voorga in de openheid, kwetsbaarheid en menselijkheid.

Je kunt kennis, kunde en professionaliteit verwachten. Dit betekent ook dat je uitgedaagd wordt om meer in de werkelijkheid van je gevoel te staan.

Je kunt verwachten dat je geraakt zult worden.

Je kunt verwachten dat je meer kennis krijgt over jezelf en over je partner.

Je kunt verwachten dat ik meer zie dan jij soms wilt laten zien.

Je kunt van mij discretie, respect en vertrouwen verwachten.

Je kunt verwachten dat wanneer jij en je partner wel bij elkaar willen zijn, maar niet meer weten hoe, ik je wijs naar de plekken waar de liefde stroomt.

Je kunt ook verwachten dat je aan het werk gezet wordt.

Je kunt erop vertrouwen dat ik met helderheid, daadkracht en zachtheid aanwezig blijf, zelfs als jullie het soms niet meer zien zitten.

Neem contact op

Heb je vragen over deze vorm van therapie? Of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel mij dan op 06-144 528 61 of vul het contactformulier in. Wanneer je behoefte voelt om te weten of je een klik met mij ervaart, bel of mail mij dan voor gratis kennismakingsgesprek.

Wil je teruggebeld worden? Vul je naam en nummer in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

    Wil je meer informatie ontvangen?