Relatietherapie

Als we meer inzicht hebben in onze dynamiek in de Liefde dan hoeven niet zo veel relaties te leiden tot een breuk.

Wanneer je de liefde even niet voelt…

In elke relatie kom je het stokken en stromen van de liefde tegen. Maar wanneer de liefde niet meer in beweging lijkt te zijn of misschien wel verdwenen lijkt, dan wordt de ervaring pijnlijk en frustrerend. En dan…? Dan zul je ergens in beweging moeten komen.

Je kunt de relatie beëindigen. Deze keuze heb je altijd. Tegelijkertijd weet je ook dat de kans groot is dat je jezelf en het proces waar je nu inzit, weer kunt tegenkomen in een andere relatie. Dus de uitnodiging ligt er om te kiezen om het nu aan te gaan in plaats van later.

De nacht in

Vanuit het perspectief van Systemische therapie spreken we over: “een sprong in de nacht“. Dit houdt in dat je een duik neemt in de diepte van je innerlijke wereld. Vaak is dit zo spannend dat we dit koste wat het kost willen voorkomen. We blijven liever vechten en strijden dan dat we in de diepte van ons zelf afdalen om te voelen wat er gevoeld moet worden om zo de strijd te stoppen.

Juist daar waar het zo spannend is en waar we zo onbewust zijn, is het de meest liefdevolle keuze om te kiezen voor begeleiding. Iemand die meekijkt in het donker en daar… het allerkleinste lichtje weet te vinden.

"Een belangrijke reden voor mij om bij jou in therapie te gaan, was omdat ik niet wilde opgeven in mijn relatie, maar ik ook geen uitweg zag. De afgelopen weken gaat het zo goed, en gaat onze dynamiek mijn verwachtingen te boven. Er is veel wederzijds begrip, ik kan eigenlijk heel erg mijzelf zijn en Bert is ook ruimdenkender dan ik voor mogelijk had gehouden. Het is voor mij een uitdaging om in verbinding te blijven en voor mijzelf op te komen. Wanneer dit goed lukt voel ik mij heel krachtig en oprecht. Iets waar ik dus zeker meer van wil ervaren. Ik kijk uit naar de volgende sessie."

- Mariska (32 jaar) & Bert (34 jaar), 12 jaar samen


“De sessies met Esther hebben mij (en mijn man) enorm veel gebracht. Doordat Esther zowel mij als mijn man perfect aanvoelt en alles zo helder kan verwoorden, voel ik mij vrij en veilig om mij in het bijzijn van mijn man en Esther te uiten wat diep binnen binnen mij speelt. Met Esther als therapeut is zij die derde persoon in de dialoog met mijn man en weet zij als geen ander de taal van de man en vrouw te vertalen naar de gesprekspartner, mijn man en vice versa de taal van mijn man naar mij toe als vrouw. Na ieder bezoek, stroomt de liefde weer tussen mijn man en mij, voelt het als een verademing en lijkt het soms wel of wij samen aan een nieuwe taalcursus zijn begonnen: de taal van de liefde.” 

- Willemijn (49 jaar) & Maurits (52 jaar), 20 jaar samen


Samen!

Wanneer je kiest voor relatietherapie, dan kies je ervoor om samen met je partner het onderzoek naar elkaar aan te gaan. Dit betekent dat zowel jij als je partner samen kijken naar hoe jullie de liefde vormgeven in de relatie.

Wat kun je verwachten?

Het allerbelangrijkste is, dat ik ten dienste van jullie relatie werk.

Je kunt verwachten dat ik een stap voorga in de openheid, kwetsbaarheid en menselijkheid.

Je kunt kennis, kunde en professionaliteit verwachten. Dit betekent ook dat je uitgedaagd wordt om meer in de werkelijkheid van je gevoel te staan.

Je kunt verwachten dat je geraakt zult worden.

Je kunt verwachten dat je meer kennis krijgt over jezelf en over je partner.

Je kunt verwachten dat ik meer zie dan jij soms wilt laten zien.

Je kunt van mij discretie, respect en vertrouwen verwachten.

Je kunt verwachten dat wanneer jij en je partner wel bij elkaar willen zijn, maar niet meer weten hoe, ik je wijs naar de plekken waar de liefde stroomt.

Je kunt ook verwachten dat je aan het werk gezet wordt.

Je kunt erop vertrouwen dat ik met helderheid, daadkracht en zachtheid aanwezig blijf, zelfs als jullie het soms niet meer zien zitten.

Neem contact op

Heb je vragen over deze vorm van therapie? Of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel mij dan op 06-144 528 61 of vul het contactformulier in. Wanneer je behoefte voelt om te weten of je een klik met mij ervaart, bel of mail mij dan voor gratis kennismakingsgesprek.

Wil je teruggebeld worden? Vul je naam en nummer in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

    Wil je meer informatie ontvangen?