Systemische groep

Love is the capacity
to be present with, understand and see the other human being for exactly who they are,
to accept them and invite them unconditionally to be in your presence exactly the way they are.

~ Gabot Maté

Wat is een Familieopstelling?

In deze groep werken we met de methodiek van Bert Hellinger: Familieopstellingen.

Een Familieopstelling laat ons snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter ons gedrag.

Opstellingen helpen om de tot nu toe verborgen verbanden te zien met het grotere geheel waar we onderdeel van zijn. Pas als de verstrikkingen zichtbaar zijn, kunnen we nieuwe mogelijkheden vinden om ons op liefdevolle wijze los te maken van hardnekkige patronen.

 

In een opstelling heb je twee mogelijkheden: je bent een representant of een vraagsteller.

Als vraagsteller breng je naar voren waar je tegenaan loopt. Samen met de therapeut ga je het onderzoek aan door een afdaling te maken. We vragen als het ware jouw gezinsleden aan te schuiven in de ruimte. Niet letterlijk natuurlijk. Maar daar komen de representanten aan bod. We maken een uiterlijke voorstelling van wat er bij jou van binnen leeft.

Waarom een opstelling?

Soms loop je vast in een thema of in de relatie. Wat je ook doet, niets lijkt te helpen om weer beweging te krijgen in daar waar het zo bevroren is. Vaak nodigt dit uit om af te dalen naar dieperliggende niveaus: waarom doe ik wat ik doe? Waarom ontmoet ik toch dezelfde ervaring, terwijl ik zo mijn best doe om iets anders voor elkaar te krijgen?

Dit zijn magische vragen, waarop magische antwoorden nodig zijn. Op cognitief, bewust, mentaal of zelfs emotioneel niveau zijn deze vragen niet altijd te beantwoorden. Het is alsof we ‘het leven’ vragen om een kijkje in de glazen bol. Een glazen bol hebben we niet. Wél brengt een familieopstelling zicht, helderheid en een opening waar je je tot die tijd steeds in het donker bevond.

 

Het magische van een opstelling is dat het altijd zo intens klopt. Precies zoals het was, daar tref je jezelf weer aan. In de ogen van je moeder of de ontbrekende armen van je vader, voel je weer jouw kleine zelf. Het bijzondere van een opstelling is, dat we niet blijven waar jij jouw ervaring aantreft. We gaan een helende beweging maken: ophalen waar jij recht op hebt, loslaten wat niet van jou is. Een ordening herstellen, zodat de levensenergie weer kan stromen. Dit noemen we een helende ervaring. Iets rechtzetten en in deze opening gaat jouw licht schijnen en krijg je antwoorden voor jouw situatie in het hier & nu.

Waarom in een groep?
Sommige verhalen lijken te willen worden gezien en gehoord. Erkenning is belangrijk, de groep helpt hierbij. Daarnaast is het helend om niet-oordelende (stille) getuigen te hebben bij jouw proces. Dat maakt familieopstellingen in een groep een bijzondere en liefdevolle ervaring.

Prijs

De prijs om jouw vraag in te brengen staat gelijk aan de prijs voor een individuele sessie, namelijk €172,50.
De prijs als representant is €45. Representeren is een prachtige manier om ook iets op te halen voor jouw eigen proces, tegelijkertijd ben je dienstbaar aan de community, want zonder jou kan een ander geen vraag inbrengen. We vragen dan ook elke vraaginbrenger om tenminste 1x te komen representeren. Zo geven we ook terug.

Agenda

Donderdagavond 18h tot 21h
Zaterdagochtend 10h tot 13h

November : 12
December: 1, 10
Januari: 14, 26
Februari: 9, 25
Maart: 4, 16
April: 8, 20
Mei: 13, 27
Juni: 1, 17, 29
Juli: 13