Systemische groep

In deze groep werken we met Familieopstellingen.
Een Familieopstelling laat ons snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter ons gedrag.

Waarom een opstelling?
Soms loop je vast in een thema of in de relatie. Wat je ook doet, niets lijkt te helpen om weer beweging te krijgen in daar waar het zo bevroren is. Vaak nodigt dit uit om af te dalen naar dieperliggende niveaus: waarom doe ik wat ik doe? Waarom ontmoet ik toch dezelfde ervaring, terwijl ik zo mijn best doe om iets anders voor elkaar te krijgen?

Dit zijn magische vragen, waarop magische antwoorden nodig zijn. Op cognitief, bewust, mentaal of zelfs emotioneel niveau zijn deze vragen niet altijd te beantwoorden. Het is alsof we ‘het leven’ vragen om een kijkje in de glazen bol. Een glazen bol hebben we niet. Wél brengt een familieopstelling zicht, helderheid en een opening waar je je tot die tijd steeds in het donker bevond.

Het magische van een opstelling is dat het altijd zo intens klopt. Precies zoals het was, daar tref je jezelf weer aan. In de ogen van je moeder of de ontbrekende armen van je vader, voel je weer jouw kleine zelf. Het bijzondere van een opstelling is, dat we niet blijven waar jij jouw ervaring aantreft. We gaan een helende beweging maken: ophalen waar jij recht op hebt, loslaten wat niet van jou is. Een ordening herstellen, zodat de levensenergie weer kan stromen. Dit noemen we een helende ervaring. Iets rechtzetten en in deze opening gaat jouw licht schijnen en krijg je antwoorden voor jouw situatie in het hier & nu.

Tijdens een familieopstelling
Het is in de ontmoeting met de begeleider dat het systemische veld zich al opent. Dit is voor jou voelbaar in het lichaam en in de adem. Voor de begeleider is dat precies zo.
Vervolgens ga je samen met de begeleider jouw innerlijke beleving ruimtelijk maken. Afhankelijk van het onderwerp waarmee je werkt, wordt aan jou gevraagd om een plek te kiezen voor jezelf, je moeder, je vader, je partner, je verlangen, het verleden, enzovoort. Wanneer alles in de ruimte staat, wordt de ervaring veelal intens.

Hier komt de magie…

Het blijkt dat de posities waarop jij jouw elementen hebt gezet, niet toevallig zijn. Het blijkt dat de onderlinge relaties, kloppen met hoe jij het kent van vroeger. Een opstelling laat vaak snel en haarscherp zien wat er speelt. Dit is een intensieve en diepgaande ervaring.

Eén van de wetten van systemische therapie schrijft voor dat niets wat in het veld gebeurt ‘toevallig’ is. Een opstelling levert daarom een diepgaande ervaring en verhelderende gevoelens en inzichten op.

Er bestaat geen heelheid zonder gebrokenheid
In de methode van systemisch werk, werken we met iets groters dan ons eigen bewustzijn. Tijdens een opstelling krijg je contact met de beweging van jouw ziel. Het lichaam voelt weer hoe het was, de adem laat zien wat er mag zijn en wat niet. De bewegingen van de representanten kunnen de orde herstellen en jij mag inademen en aannemen wat het veld jou laat zien. Het magische van opstellingen is dat je de mogelijkheid krijgt om de ervaringen van jezelf en soms van generaties voor jou te verlichten.

Kies voor transformatie

Het vraagt een moedig hart om te kiezen voor het werken met opstellingen. Toch is het voor mij één van de meest belangrijke keuzes geweest wat daadwerkelijk tot een helende transformatie heeft geleid. Wanneer jij wilt ontdekken of deze vorm van werken ook voor jou heling kan brengen, neem dan contact met mij op.

De prijs om jouw vraag in te brengen staat gelijk aan de prijs voor een individuele sessie, namelijk €172,50. De prijs als representant is €45. Representeren is een prachtige manier om ook iets op te halen voor jouw eigen proces, tegelijkertijd ben je dienstbaar aan de community, want zonder jou kan een ander geen vraag inbrengen. We vragen dan ook elke vraaginbrenger om tenminste 1x te komen representeren. Zo geven we ook terug.

Agenda

Donderdagavond 18:00 tot 21:00
Zaterdagochtend 10:00 tot 13:00

November : 12
December: 1, 10
Januari: 14, 26
Februari: 9, 25
Maart: 4, 16
April: 8, 20
Mei: 13, 27
Juni: 1, 17, 29
Juli: 13

Reviews

"We hebben de sessie met jou als heel prettig ervaren, je aanpak is zowel integer als doortastend. We hebben een mooie week achter de rug waarin we al verschillende dingen aan het toepassen zijn. Dus dit nodigt uit naar meer." ~ Bart & Inge, 35 en 39 jaar

"De ademsessies zijn mooi, verwarrend, vol, raakbaar, ze brengen iets op gang wat anders niet lukt.” - Kirsten, 42 jaar

“Ik wil je voor nu in ieder geval bedanken voor alles. Ik heb denk ik nog nooit eerder zoveel over mijzelf geleerd als in afgelopen sessies bij jou. Het zijn voor mij waardevolle levenslessen geweest die ik koester en zal meenemen voor de toekomst.” ~ Willem en Josefien

"Ik kom sinds 2019 heel graag bij Esther, meestal zo na 2 of 3 maanden kom ik weer even voor mijn APK. Ik denk dat de adem mij meer bij mijzelf heeft gebracht, en daarbij uiteraard de begeleiding hierin van Esther.” ~ Vera, 45 jaar