Esther Cat

Esther Cat

Een leidende kracht in het leven

In mijn gezin van herkomst, heb ik liefde gekend. Zowel in de aanwezigheid, als het gemis, als de vervorming, als het gebrokene.

Ik was nog heel jong toen ik al bewust kon voelen hoe het leven was, wanneer de liefde niet kon stromen. Hoe de leegte zich aan mij opdrong en hoe ik daarvan probeerde weg te rennen. En dat deed ik ook… Het zou toen nog 10 jaar duren, voordat ik mijn eerste grote persoonlijke teleurstelling in de romantische liefde onderging. Na elke val, ontstaat er een keuze in hoe je op wilt staan. Ik was mij daar toen niet van bewust en vanuit een onbewust patroon zette ik het leven voort. Eén van de voordelen van het patroon dat ik toen ontwikkeld heb, is dat ik het licht wil schijnen op dat wat verborgen ligt.

Het was in 2005 toen de keuze kwam om het licht te laten schijnen op de mysterieuze wereld van de verleidingskunst. Het onderwerp voor mijn universitaire thesis was geboren. Wat ik toen niet wist, was dat deze keuze zou leiden tot een professionele invulling van ruim 12+ jaar. Flirt Company is het eerste bedrijf dat ik heb opgezet en geleid, vanuit de drive om in de diepte te reiken van het liefdesspel.

 

Duizenden mensen heb ik gezien, gehoord, gesproken en gevoeld binnen dit onderwerp. Coaching, trainingen, workshops en retreats in binnen- en buitenland heb ik (be)geleid. Een stichting is eruit voortgekomen om jonge mensen te helpen in dit spannende gebied van verleiden, flirten, contact maken en in verbinding komen met de liefde. Impactvolle projecten als The Social Effect werden geboren.

Een diepgaand besef vormde zich dat een succesvol beoefenaar van de liefde vooral sterke wortels heeft in zijn eigen lichaam, geest, hart en met zijn eigen plek.

Ontstaan van Liefdestherapie

Ondertussen heb ik mijn eerste bedrijf Flirt Company succesvol overgedragen. Zo ontstond er ruimte om weer iets nieuws te beginnen. De liefde is en blijft mijn onderwerp. In mijn persoonlijk leven voel ik steeds meer vervulling in het kleine en het intieme, zo ook in mijn professionele leven.

Samen, met een koppel of een individu, op een intieme reis gaan waar we reiken naar de stroming in de liefde. In de liefde voor jezelf, de plek waar je vandaan komt en de manieren waarop jij het doet. En in de liefde voor je partner en het verbond van jullie relatie en de plek in het proces waar jullie nu zijn.

Esther Cat

Begeleiding door mij

Ik sta voor realiteit, volwassenheid en gezondheid. Mijn manier van begeleiden laat zich herkennen door ruimte, zachtheid, liefde, doortastendheid, daadkracht, lef, helderheid en kwetsbaarheid.

In het werk dat ik doe, sta ik ten dienste van de relatie. Het gaat niet om mij, wel via mij.

Ik geloof in een grotere aanwezigheid, een groter veld om onze individualiteit heen. Dit heeft niets met religie te maken, wel met vertrouwen en overgave.

Mensen spreken over ‘toevalligheden’, waar ik spreek over de grotere hand.

Mensen spreken over ‘zo doen we dat in de familie’, waar ik spreek over de rode draad die ons verbindt door de generaties heen.

Mensen spreken over ‘synchroniciteit’, waar ik spreek over vertrouwen, overgave en verbinding met het Onnoembare.

Het zijn maar woorden…

Maar wel een besef dat je niet zelf alles in de hand hebt in jouw leven, dat de menselijke wil zijn grenzen kent. Gelukkig, denk ik dan.

Esther Cat – Oprichter Praktijk voor Liefdestherapie, relatietherapeut, systemisch therapeut, EFT therapeut, contextueel therapeut, ademtherapeut, opsteller en socioloog van huis uit.

Ps. Op mijn LinkedIn profiel kun je lezen over mijn opleidingen, projecten en ervaringen. 

Liefdevolle begeleiding in ere van…

Ik ben dankbaar voor alle leraren, coaches, collega’s, begeleiders en cliënten die ik heb mogen ontmoeten. Zij hebben allemaal bijgedragen aan de waarde die ik nu doorgeef.

Jou ontmoet ik dolgraag! Als cliënt, als collega, als leraar of als leerling, maar vooral als jezelf.

Wil je meer informatie ontvangen?