Systemische therapie

“If you don’t love where you come from, you can’t love where you are going to.”

Familie-opstellingen

Systemisch werk, ook wel familie-opstellingen genoemd, maakt ons attent op de onzichtbare draden van het grote familiegeheel.

De menselijke ziel is nooit alleen. Wij zijn verbonden met onze moeder, onze vader, onze voorouders, ooms, tantes, wellicht broers, zussen enzovoort.

Zonder dat we er ons bewust van zijn, beïnvloedt ons gezin van herkomst, nog dagelijks het leven dat we leven.

Tijdens een sessie

Het is in de ontmoeting met de begeleider dat het systemische veld zich al opent. Dit is voor jou voelbaar in het lichaam en in de adem. Voor de begeleider is dat precies zo.
Vervolgens ga je samen met de begeleider jouw innerlijke beleving ruimtelijk maken. Afhankelijk van het onderwerp waarmee je werkt, wordt aan jou gevraagd om een plek te kiezen voor jezelf, je moeder, je vader, je partner, je verlangen, het verleden, enzovoort. Wanneer alles in de ruimte staat, wordt de ervaring veelal intens.

Hier komt de magie…

Het blijkt dat de posities waarop jij jouw elementen hebt gezet, niet toevallig zijn. Het blijkt dat de onderlinge relaties, kloppen met hoe jij het kent van vroeger. Een opstelling laat vaak snel en haarscherp zien wat er speelt. Dit is een intensieve en diepgaande ervaring.

Eén van de wetten van systemische therapie schrijft voor dat niets wat in het veld gebeurt ‘toevallig’ is. Een opstelling levert daarom een diepgaande ervaring en verhelderende gevoelens en inzichten op.

Er bestaat geen heelheid zonder gebrokenheid

In de methode van systemisch werk, werken we met iets groters dan ons eigen bewustzijn. Tijdens een opstelling krijg je contact met de beweging van jouw ziel. Het lichaam voelt weer hoe het was, de adem laat zien wat er mag zijn en wat niet. De bewegingen van de representanten kunnen de orde herstellen en jij mag inademen en aannemen wat het veld jou laat zien. Het magische van opstellingen is dat je de mogelijkheid krijgt om de ervaringen van jezelf en soms van generaties voor jou te verlichten.

Kies voor transformatie!

Het vraagt een moedig hart om te kiezen voor het werken met opstellingen. Toch is het voor mij één van de meest belangrijke keuzes geweest wat daadwerkelijk tot een helende transformatie heeft geleid. Wanneer jij wilt ontdekken of deze vorm van werken ook voor jou heling kan brengen, neem dan contact met mij op.

Neem contact op

Wanneer je interesse voelt naar deze manier van werken of je wilt een sessie boeken, bel mij dan op 06-144 528 61 of vul het contactformulier in.

Wanneer je behoefte voelt om te weten of je een klik met mij ervaart, bel of mail mij dan voor gratis kennismakingsgesprek.