Ademgroep

Jouw adem is de stem van je ziel.
Ervaar meer stevigheid en stabiliteit.

Iets voor jou?

In mijn ervaring is lichaamsgerichte ademtherapie één van de meest impactvolle therapieen met bijhorende resultaten. Soms al na één sessie, ervaren deelnemers meer stevigheid, stabiliteit en staan ze meer in contact met hun verlangen dan wat ze voor mogelijk hadden gehouden.

Tegelijkertijd is ademtherapie ook voor de moedigen onder ons. Het vraagt nogal wat om je te laten leiden door je lijf en je adem en een begeleider, wanneer je cognitie nog niet precies snapt wat we gaan doen.

 

Dus daarom een viertal referentiepunten wanneer de adem echt een helende weg is voor jou om te bewandelen:

  • Kom ademen, als je jezelf bent kwijtgeraakt en weer de behoefte voelt om thuis te komen…..
  • Kom ademen als je voelt dat je het plezier en de levenslust mist in je leven, maar je niet weet hoe je dit weer kunt terugvinden……
  • Kom ademen als je merkt dat je hart niet vol is, maar juist leeg en je niet weet hoe je je hart opnieuw kunt voeden……
  • Kom ademen als je eigenlijk helemaal niet zoveel voelt, maar wel weet dat dit niet ok is en dat je meer wilt.

"Ik kom sinds 2019 heel graag bij Esther, meestal zo na 2 of 3 maanden kom ik weer even voor mijn APK. Dan stuur ik een appje, en dan spreekt ze vaak in via de app. Even haar stem horen dat het goed is en dat voelt alweer heel fijn J - zo doen wij dat 😉
Ik “voel” dan even, en dat kan ook in een periode zijn dat ik normaal zou denken het niet nodig te hebben. Ik denk dat de adem mij meer bij mijzelf heeft gebracht, en daarbij uiteraard de begeleiding hierin van Esther.
Al klinkt ademen niet heel intensief, maar er is heel veel vertrouwen nodig om goed te kunnen ademen want het is niet niks. Je gaat echt aan het werk!”

- Vera, 45 jaar


Lichaamsgerichte Ademtherapie

Het lijkt een kunst geworden om onszelf in deze diepte van het lijf te verstaan.

Het lijf spreekt een taal die niet te verstaan is met de (non-)verbale taal die we geleerd hebben. Ademtherapie kan dan een oplossing zijn. Want door te werken met de adem vindt er automatisch een dieper besef plaats van jouw bewustzijn in je lijf.

Door op reis te gaan met je eigen adem kom je als het ware thuis in jezelf zonder daar al te ingewikkeld over te doen.

Ademen in een groep

Elk mens heeft een uniek adempatroon. Tijdens de sessies ga jij die van jezelf ontdekken. Je adempatroon onthult waar je nu staat, waar je geblokkeerd bent en wat ervoor nodig is om weer te stromen. In een intieme setting van 5 personen maak je een individuele ademreis waarin je steeds meer thuiskomt in jezelf.

Het voordeel van zo’n intieme groep is, dat je elkaar tijdens de sessie optilt naar een hoger bewustzijn, waardoor jouw individuele sessie veel krachtiger is. Daarnaast biedt een cirkel van gelijkgestemden steun en bedding. In de warmte van elkaar deel je samen een reis en kan de herkenning, weerspiegeling en observatie van en in elkaar, jou meer houvast, zekerheid en verbinding met jezelf bieden.

“Ik voel me rustiger, meer bij mezelf. Bijzonder: ik betrapte mezelf erop dat ik tijdens een meeting was ‘uitgecheckt’. Dat doe ik wel vaker in de vorm van met mijn gedachten ergens ander heen afdwalen. Echter, ik was in mijn lichaam en vol aan het ademen. Geen oppervlakkige ademhaling maar echt ademen, voor mezelf. Wat een fijne plek! Glimlach en weer naar de meeting. mijn werkdag was minder gehaast, het lukte me om minder te denken en meer te ‘vloeien’.”
- Walter, 42 jaar


Voordelen van werken met Adem

Tijdens de ademsessie werken we met de methode van de Transformational Breath. De meest uitgebreide en intensieve ademtechniek die naast de bewust verbonden adem, ook stemwerk, lichaamswerk, bodymapping, affirmaties en diepe meditatie omvat. De meeste mensen gebruiken maar zo’n 30% van hun ademcapaciteit. Maar met deze ademtechniek kun je de capaciteit vergroten tot wel 90%. Stel je eens voor wat dit voor heilzaam effect heeft op je hart, organen, huid, hersenen, en hormoonhuishouding. De lijst met fysieke voordelen is gigantisch. Dat is natuurlijk fantastisch, maar onze werkelijke intentie gaat naar de mentale, emotionele en spirituele laag. Want dan krijg je werkelijk meer rust en evenwicht in jezelf en meer zekerheid en vertrouwen.

Omdat ik geen ervaringen begeleid, maar wel transformatie bied ik strippenkaarten aan. Je koopt een strippenkaart van 5 sessies. Echter kun je tweewekelijks bepalen of je wilt komen. Ik heb plek voor de eerste 5 personen die zich aanmelden en vol is vol.

Strippenkaart 5 sessies: €325

Agenda

Donderdagavond van 19h tot 21h
13 oktober
27 oktober
3 november
24 november
15 december

Zondagmiddag van 16h tot 18h
23 oktober
13 november
4 december

Liever een privésessie boeken?
Dat kan vanaf €172,50 per sessie

Deep Dive Adem
Dit jaar organiseren we een aantal Deep Dive’s. Dit zijn 5 aaneengesloten dagen waarop we met de adem werken. Intenstief en effectief. Voor dit voorjaar hebben we 2 data: 16 t/m 20 mei en 27 juni t/m 1 juli. Klik op de button hieronder voor meer informatie.

“Gister de derde ademsessie gehad. Het was… fijn en verschrikkelijk tegelijk. Het voelde als een gevecht, tegen, mezelf? Het tonen was heel fijn en daarna leek de verbonden ademhaling echt als vanzelf te gaan, ik voelde me fijn, ik voelde de ruimte in heel mijn bekken, buik en borst. Als ik het me nu inbeeld voel ik het weer, zo fijn! Echt dicht bij mezelf, in mezelf. Veilig en geborgen, stevig en compact/dicht, maar met veel ruimte en lichtheid.”
- Marjolijn, 39 jaar