Noortje Franse

Het begrijpen van waar we vandaan komen, helpt ons om te ontdekken waar we naartoe kunnen gaan.

Mijn professionele reis begon als kinderverpleegkundige, waar ik de waarde van zorg en empathie leerde kennen. Deze ervaring legde de basis voor mijn latere werk als integratief therapeut en relatietherapeut.

Elf jaar geleden veranderde mijn leven drastisch door mijn scheiding. Deze ingrijpende gebeurtenis bracht me in contact met contextuele therapie en systeemtherapie, twee benaderingen die me hielpen om de dynamieken tussen mensen en de oorsprong van gedrag te begrijpen. Dit inzicht transformeerde niet alleen mijn persoonlijke leven, maar ook mijn professionele pad.

Als hoogsensitief persoon (HSP) heb ik altijd een sterke verbinding gevoeld met de emoties en behoeften van anderen. Dit heeft in mijn huidige werk veel voordelen voor mijn cliënten, maar in mijn leven heb ik hiervan ook de uitdagingen mogen leren kennen.

Zo bleek dat ik vooral situaties en personen trof die ergens veel van mij vroegen om te voelen, zodat ik mezelf daarin kon uitsluiten. Het is een behoorlijk hobbelige weg geweest om mijn eigen grond te vinden, deze te voelen en van daaruit een passende en gezonde afbakening te realiseren.Mijn relatie van 20 jaar en van daaruit mijn huwelijk van 12 jaar met drie kinderen blijkt in retroperspectief één van de meest belangrijke voedingsbodems geweest waarin ik iets had te leren over deze passende en gezonde afbakening. Het had niet anders gekund dan dat deze relatie ten einde liep. Ik bleef over met 3 kinderen, waarvoor ik als alleenstaande moeder verantwoordelijk bleef en blijf. Nu mijn kinderen wat ouder zijn, gaat natuurlijk mijn leerweg door. Nieuwe relaties kwamen en gingen ook weer en steeds kwam ik een stukje dieper in het besef van wat ‘passend geven en ontvangen’ is.

Begeleiding door mij

Ik heb een diepe nieuwsgierigheid naar menselijke gedragingen. Die van mijzelf en van mijn familie als uitgangspunt hebben geleid tot krachtige specialisatie in zowel systeemtherapie als in verschillende vormen van traumatherapie: EMDR, traumaverwerking en integratieve therapie.

Naast het begeleiden van individuen en koppels, richt ik mij ook op ouders die te maken hebben met complexe scheidingen. Ik help hen om gezonde communicatiemethoden te ontwikkelen en sterke relaties met hun kinderen te behouden, zelfs in moeilijke tijden.

Mijn missie is om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waar koppels en individuen kunnen groeien met een stevige eigen basis om zo ook een krachtige basis voor samen te creëren. Door een diep begrip van de context en dynamiek van hun leven, begeleid ik cliënten om betere communicators te worden, conflicten op te lossen en diepere verbindingen te creëren.