Luna Ridderhof

Een goede begeleider beschikt naar mijn mening over (levens)ervaring, kennis en techniek en kraakheldere intuïtie.

Mijn persoonlijke leven werd ergens al getekend voor mijn geboorte. In de lijn met mijn moeder zaten grote traumastukken, geboren in haar leven.

Dit vroegkinderlijke trauma heeft invloed gehad op mijn ontwikkeling en karakter. Niet alleen maar zwaar en verdrietig.

Zo geniet ik nu (met name in mijn professionele leven) van grote kwaliteiten als mijn helderheid, mijn zicht, mijn verbinding met een andere laag in het bestaan. In mijn tienerjaren alsmede nog in mijn vroegvolwassen leven had ik niet de draagkracht om deze grote stukken te dragen, noch terug te geven. Dus een vlucht in verslaving werd gemaakt.

Misschien is het pas in mijn dertiger jaren gekomen dat ik een grote transformatie doormaakte. Er kwam rust, daar waar er eerst chaos was. Er kwam acceptatie, daar waar er eerst vooral boosheid was. Er kwam liefde, daar waar er eerst vooral onrechtvaardigheid zat.

Mijn eerste studie Psychologie aan de universiteit ligt hieraan ten grondslag. Dat is een grote bron van kennis en techniek geweest. Tijdens mijn jarenlange opleidingstraject als internationaal gecertificeerd coach en tijdens een intensieve interne training tot Executive Business coach heb ik deze kennis en techniek uit kunnen kristalliseren en heb ik ontdekt waarin mijn werkelijke waarde ligt.

Begeleiding door mij

Ik kijk met een laser scherpe blik naar je vraagstuk en in een mum van tijd doorgronden we de kern van het probleem. Het zien van deze kern verschuift je energie. Je ziet met helderheid. Je weet weer wat je wilt. Als je weet wat je wilt, ga je constructieve actie ondernemen. Zo doorbreek je het patroon.Verschil hierin tussen mij en andere psychologen is dat de kern van het patroon op zo’n manier wordt blootgelegd dat je het integreert. Door het zowel mentaal te begrijpen, emotioneel te doorvoelen en in je lichaam te verankeren. Pas als het begrip totaal is kan het werkelijk transformeren.

Ik weet uit ervaring dat het doorbreken van diepe patronen tijd, aandacht en geduld vraagt. En ik weet ook dat het aankijken van je diepste schaduw in je eentje bijna niet te doen is. Ik werk met jou als individu. Omdat ik veel van mijn tijd in Frankrijk woon, werk ik digitaal. Natuurlijk geniet een persoonlijke ontmoeting soms de voorkeur en tegelijkertijd heb ik hier dus een natuurlijke kwaliteit in zitten om je door het scherm heen, precies te kunnen waarnemen.

Ik kan je beloven dat als je met mij aan het werk gaat, je op een diepe laag zal transformeren.