Relatietherapeut Schiedam

Wanneer de onmacht het overneemt is het tijd om een Relatietherapeut in Schiedam in te schakelen.

In elke relatie heb je ups en downs dat hoort erbij, maar wanneer je het gevoel krijgt dat het niet meer werkt of je niet meer weet hoe jullie er beter uit kunnen komen, dan wordt de ervaring pijnlijk en frustrerend. Wat dan? Dan zullen jullie toch samen in actie moeten komen.

Het beste antwoord is om dan te beginnen met relatietherapie bij een relatietherapeut in Schiedam. Het doel is niet dat een relatie slaagt ten koste van alles, het gaat erom dat het gevoel weer terugkomt voor beide en de liefde weer kan stromen. Dat jij jezelf weer kan vinden, weer gelukkig kan zijn in je relatie en de verbinding met je partner weer kan voelen. Dat jullie dit gevoel met behulp van een relatietherapeut in Den Haag weer terug kunnen vinden.

Dit is waar een relatietherapeut in Schiedam bij hoort te helpen vanuit de visie van Liefdestherapie.

Relatietherapeut Schiedam

Waar begint de Relatietherapeut in Schiedam mee?

Bij liefdestherapie beginnen we in het hier & nu. Weliswaar werk ik vanuit een systemisch perspectief wat inhoudt dat ik je als individu benader vanuit het veld van relaties waarin jij bent opgegroeid. Echter, loop je in het ‘nu’ tegen een muur op, dus laten we dit eerst verkennen. Wat gebeurt er? Welk effect heeft dit op jou? Op jullie? Komt dit je bekend voor? Heb je de gevoelens die je nu ervaart, vaker ervaren? Samen gaan we eerst een onderzoek doen naar de dynamiek van waarin je je begeeft. Van daaruit neem ik je mee in de herkomst van jouw gezin.

Jouw gezin van herkomst

Dit betekent dat vrij veel van wat je in het dagelijks leven ervaart op relationeel gebied, eigenlijk de oorsprong is in de opbouw van jouw gezin. Dit kunnen zijn: belangrijke ‘life-events’ in jouw vroege leven, zoals bijvoorbeeld scheidingen, verhuizingen en/of verslavingen. Maar soms heb je een ervaring niet eens zelf meegemaakt en heeft dit toch een sterke invloed op hoe jij hebt ontwikkeld. Bijvoorbeeld, één van jouw ouders heeft op een te vroege leeftijd verlies gekend waar de rouw niet echt een plek kreeg. Dit kan dan leiden tot emotionele onbereikbaarheid in het latere leven. Kinderen van deze ouders, worden onder invloed van deze gebeurtenis, gevormd in hoe zij zich openen in hun liefdesrelatie.

Samen naar de relatietherapeut in Schiedam

Wanneer je kiest voor relatietherapie, dan kies je ervoor om samen met je partner het onderzoek naar elkaar aan te gaan. Dit betekent dat zowel jij als je partner samen kijken naar hoe jullie de liefde vormgeven in de relatie.

Wat doet de Relatietherapeut Schiedam tijdens de Therapie

Tijdens de therapie duiken jullie samen in het ‘hier en nu’ de relatietherapeut die zich bevindt in Schiedam start een onderzoek naar jouw gezin, de herkomst daarvan, de gebeurtenissen met diens effecten en reactiepatronen die zich daarin hebben bevonden.

Alleen de ervaring zal van zichzelf al duidelijkheid aan je geven, dit gaat ervoor zorgen dat je inzicht gaat krijgen tot jezelf en in jouw partner, gecombineerd met passie en empathie. Dit wordt alleen soms weer op gang gebracht worden.

Hoeveel sessies bij de Relatietherapeut Schiedam

Het proces zoals hierboven beschreven, trek ik zo’n 2 à 3 sessies voor uit. Omdat ik op een intensieve manier werk, zul je ook relatief snel resultaat mogen verwachten.

Na dit onderzoek presenteert zich een leerlijn: “Wat heb je nou te leren in deze relatie om jouw invloed op een gelukkige en gezonde relatie te vergroten”.

Ook in deze leerlijn begeleid ik als Relatietherapeut in Schiedam jou en jullie. Nooit zit je bij mij ergens aan vast. Je blijft zelf de producent van jullie proces. Elke sessie is dienstbaar op zichzelf en tegelijkertijd ontken ik niet dat een traject soms zoveel gigantisch veel waarde in zich draagt, omdat je jezelf de tijd gunt om diep ingesloten patronen aan te kijken en opnieuw te doorvoelen om te zien hoe je jouw loyaliteit wilt vormgeven binnen deze patronen.