Huwelijkstherapie

Huwelijkstherapie

Wanneer de machteloosheid het overneemt van de invloed die je hebt, dan is uitreiken voor begeleiding de beste keuze.

Begin met huwelijkstherapie als de machteloosheid het overneemt…

Liefde stokt en stroomt in elk huwelijk. Dat is volkomen normaal. Maar wanneer de liefde niet meer stroomt of misschien wel verdwenen lijkt, dan komt de pijn en frustratie. Wat moet je dan nog…?

Dan zul je ergens in beweging moeten komen. Het beste woord voor huwelijkstherapie, is eigenlijk liefdestherapie. Het gaat er niet om dat het huwelijk ten koste van alles slaagt, het gaat erom dat de liefde weer kan stromen. 

Huwelijkstherapie brengt samen

Het belangrijkste van alles is dat jij jezelf weer vanuit kracht, tevredenheid en lichtheid kunt ervaren en dat je de diepte van de verbinding met je partner weer kunt voelen. Daarvoor is noodzakelijk dat de veiligheid in jullie dynamiek weer toeneemt en dat je een openheid ervaart om recht vanuit het hart te spreken.

De missie achter huwelijkstherapie is dat de balans van geven en ontvangen opnieuw in evenwicht komt, zodat je ook weer ruimte krijgt om gevoed te worden. Uiteindelijk kiezen jullie dan zelf hoe je de relatie wilt vormgeven, daar ga ik niet over. Wel begeleid ik jullie met huwelijkstherapie in het proces van openheid, ruimte, kracht, kwetsbaarheid, weer in het lijf durven voelen en de evenwicht tussen geven en ontvangen.

Dìt is waar huwelijkstherapie overgaat vanuit de visie van Liefdestherapie.

Huwelijkstherapie, waar beginnen we?

Huwelijkstherapie in het hier & nu… Weliswaar werk ik vanuit een systemisch perspectief wat inhoudt dat ik je als individu benader maar wel inclusief de omgeving en relaties waarin jij bent opgegroeid. Maar loop je in het ‘nu’ tegen een muur op, dan gaan we dat eerst verkennen. Wat gebeurt er? Welk effect heeft dit op jou? Op jullie? Ken je deze ervaring ergens van? Heb je de gevoelens, die je nu ervaart, vaker ervaren? Samen met jou en/of met jullie beiden onderzoek ik eerst de dynamiek en het samenspel van actie en reactie die je nu voelt. Van daaruit neem ik je mee jouw gezin van herkomst in tijdens een huwelijkstherapie sessie.

Jouw gezin van herkomst

Veel van wat je in het dagelijkse leven ervaart op relationeel gebied vindt eigenlijk zijn oorsprong in jouw gezin van herkomst. Belangrijke ‘life-events’ in jouw vroege(re) leven zoals bijvoorbeeld scheiding, verhuizing en verslaving kunnen grote invloed uitoefenen. Maar soms heb je een gebeurtenis niet eens zelf meegemaakt en heeft dit toch een sterke invloed op hoe jij je hebt ontwikkeld. Bijvoorbeeld één van jouw ouders heeft op een te vroege leeftijd een groot verlies gekend waarbij om welke reden dan ook geen ruimte was voor rouw. Dit leidt dan tot een emotionele onbeschikbaarheid in het latere leven. Kinderen van deze ouders worden onder invloed van deze gebeurtenis gevormd in hoe zij zich (kunnen) openen in hun liefdesrelatie. Ook dit kan besproken worden tijdens huwelijkstherapie. 

Samen in huwelijkstherapie!

Wanneer je kiest voor Huwelijkstherapie, dan kies je ervoor om samen met je partner het onderzoek naar elkaar aan te gaan. Dit betekent dat zowel jij als je partner samen kijken naar hoe jullie de liefde vormgeven in de relatie.

Tijdens de huwelijkstherapie

In de huwelijkstherapie duiken we vanuit het ‘hier en nu’, het onderzoek in naar jouw gezin van herkomst en de gebeurtenissen met diens effecten en reactiepatronen.

Alleen al dit onderzoek zal licht schijnen op verborgen en blinde gebieden in jullie huwelijk. Deze exercitie leidt tot meer inzicht in jezelf en in jouw partner, in jullie gevoelens en ervaringen gecombineerd met meer compassie en empathie. Soms is alleen dit al voldoende om de stroom van liefde weer op gang te brengen.

Hoeveel sessies huwelijkstherapie?

Voor het huwelijkstherapie proces, zoals hierboven beschreven,  zijn 2 à 3 sessies toereikend. Omdat ik op een intensieve manier werk, zul je ook relatief snel resultaat mogen verwachten. 

Na dit onderzoek presenteert zich een leerlijn: “Wat zijn jouw leerdoelen in je relatie om jouw invloed op de liefdesstroom te herstellen en te vergroten?”

Ook in deze leerlijn begeleid ik jou (jullie). Nooit zit je bij mij ergens aan vast. Je blijft zelf de producent van het proces. Elke huwelijkstherapie sessie is dienstbaar op zichzelf en tegelijkertijd is dit traject zo gigantisch waardevol, omdat je jezelf de tijd gunt om diep ingesleten patronen te herkennen en opnieuw te doorvoelen zodat jouw loyaliteit  binnen deze ingesleten patronen weer herstelt.

Neem contact op

Heb je vragen over deze vorm van therapie? Of wil je een afspraak maken voor een intake? Bel mij dan op 06-144 528 61 of vul het contactformulier in. Wanneer je behoefte voelt om te weten of je een klik met mij ervaart, bel of mail mij dan voor gratis kennismakingsgesprek.

“Ik wil je voor nu in ieder geval bedanken voor alles. Ik heb denk ik nog nooit eerder zoveel over mijzelf geleerd als in afgelopen sessies bij jou. Het zijn voor mij waardevolle levenslessen geweest die ik koester en zal meenemen voor de toekomst.” 

– Willem (33 jaar) en Josefien (30 jaar), 7 jaar getrouwd.


We hebben de eerste sessie als zeer positief en fijn ervaren. Waren even down to earth met onze gedachtes en erg kalm. Een soort van roes. De sessie heeft veel impact gehad op ons / mij.  Tot op heden gaan we goed met elkaar om en ligt er meer gevoel en begrip bij. Er heeft geen ruzie, geklaag of gemopper plaatsgevonden. Persoonlijk ben ik zo opgelucht en blij om te zien hoe Pim zich heeft opengesteld en zijn gevoel, emoties heeft durven te laten zien. Wist eerlijk gezegd niet dat bepaalde onderwerpen vanuit z'n jeugd zo diep zaten en wat hem heeft gevormd hoe hij nu is. Hij mag best durven te leven en niet alles zo voorzichtig en allemaal leuk en oppervlakkig te houden.

Ik ben erg blij dat we dit samen doen. Na 26 jaar ben je elkaar en jezelf wel een beetje kwijt geraakt en ga je maar door. 

– Maureen (49 jaar) & Pim (52 jaar), 26 jaar samen


"Op het moment voelt onze relatie heel erg fijn, het is jaren geleden geweest dat we zo op één lijn zaten en ook echt zoveel lol en plezier hadden met elkaar. We kijken dan ook erg uit naar onze reis naar en door Italië, voor het eerst met Yoda. Graag gaan we door met de sessies, want ook al gaat het nog zo goed, we willen graag wel doorgaan met de therapie en de gesprekken. We voelen ons er enorm fijn bij en merken dat we elkaar maar bovendien ook onszelf beter begrijpen en dat is heel erg prettig.”

– Fiona (39 jaar) & Bart (46 jaar), 7 jaar samen


Wil je teruggebeld worden? Vul je naam en nummer in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

    Wil je meer informatie ontvangen?