Familieopstellingen

Een familieopstelling laat ons snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter ons gedrag. Familieopstellingen helpen om verborgen patronen naar het licht te brengen, ontbrekende (ziele)delen terug te halen en door de bewegingen in het liefdesveld komt er heling op een diepere laag in jouzelf en jouw systeem.

Voor veel mensen zijn Familieopstellingen iets magisch: ergens is dit ook wel zo. Tijdens een opstelling werk je met het Wetende Veld, zoals Bert Hellinger (grondlegger van Familieopstellingen) dit noemde. Daarom noem ik opstellingenwerk ook graag energetisch en lichaamsgericht werk. Het gaat niet over wat je ‘weet’. Het gaat erover wat je ervaart, wat je waarneemt, waar je jouw gevoel mag laten leiden.

Familie opstelling

Wanneer kiezen voor een familieopstelling?

Mensen die kiezen voor een familieopstelling zijn mensen die herhalende patronen tegenkomen. Dit kan gaan over terugkerende klachten in je gezondheid. Terugkerende vergelijkbare conflicten op je werk. Maar wij werken vooral met relationele patronen en ervaringen. Steeds een bepaalde partner aantrekken of steeds in een liefdesrelatie op een ervaring uitkomen waarvan je denkt: “dit ken ik nou wel”. 

Je zou kunnen zeggen dat de verwonding zich op een laag bevindt, die voorbij gaat aan jouw bewustzijn. Met andere woorden: je hebt zelf maar beperkt in de gaten waar jouw eigen aandeel in deze herhalende patronen zich bevindt. Dan is een familieopstelling een perfecte uitkomst. In een opstelling laten we jouw onbewuste, de laag van de ziel, aan het woord. Deze spreekt veelal niet via woorden, maar laat zich voelen via het lichaam. Door mensen te vragen innerlijke delen van jou te representeren of leden uit jouw relationele systeem, krijgen we een schat aan informatie op de bewuste laag. Hiermee kunnen we weer werken…